Србија

ЗАСТРАШУЈУЋЕ НЕВРЕМЕ: Олујни ветар и град у Србији, РХМЗ ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ (ФОТО)

Снажно невреме већ је захватио околину Сомбора и Оџака, а Републички хидрометеоролошки завод издао је хитно упозорење за западнобачки округ.

„На територији општине Сомбор (Бачки Моноштор, Бездан, Колут, Бачки Брег, Гаково, Риђица…) јаки пљускови са грмљавином, олујним ветром и градом, који ће се у наредном сату премештати ка Мађарској“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Posted by Vremenska.Prognoza By Dušan on Tuesday, August 4, 2020

Улице Бачког Моноштора су већ беле од града, а он је тукао и у Српском Милетићу код Оџака.

Како јављају мештани на друштвеним мрежама, падао је град величине лешника. У Бачком Моноштору јак ветар је кидао гране.

Међутим, после метеоролошког упозорења Републичког хидрометеоролошког завода да нам вечерас и сутра прети невреме праћено пљусковима и грмљавином, уследило је још једно опасније – хидролошко.

Наиме, услед обилних падавина које су најављене за данас и сутра, стигло је и хидролошко упозорење које се односи на изливање река.

„На бујичним водотоцима горњих токова Западне и Јужне Мораве, Колубаре и Јадра, као и на сливовима Лима, Ибра и Топлице током 5. и 6. августа могућа су локална изливања“, наводи се у упозорењу РХМЗ-а које је на снази до сутра у подне.

Подсетимо, и даље је у нашој земљи на снази жути и наранџасти метеоаларм који доноси пљускове праћене грмљавином. Дакле, прогнозиране су временске појаве које могу бити опасне по људе и животиње.

„Данас после подне, увече и ноћу на подручју Србије очекује се локална појава временских непогода, града, олујног ветра и обилних пљускова, које ће се сутра интензивирати на ширем подручју, нарочито у централној и јужној Србији“ наведено је у метеоролошком упозорењу на сајту РХМЗ-а.

Извор: Блиц