Регион

БЛИЖИ МУ СЕ ПОРАЗ! Предложена забрана Ђукановићеве странке у Црној Гори!

Председник Покрета за Промјене (ПзП), са изборне листе За будућност Црне Горе је изнео и предлог да се у Црној Гори забрани рад ДПС Мила Ђукановића, али да се с тим не слажу други коалициони партнери.

Медојевић је у емисији Интервју на РТЦГ рекао да Црква тражи да 10 људи блиских њој буду на листи „За будућност Црне Горе“, али да се на крају све свело на кандидата за премијера Здравка Кривокапића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је био “број један“ зато што је то тражила Црква да би подржала нашу листу – рекао је Медојевић.

Лидер ПЗП је рекао да не дели баш све ставове са Кривокапићем о томе колики треба да буде утицај Цркве у дневној политици.

Разумљива је, како је навео, веза Кривокапића са Амфилохијем, али је сада време да се Црква врати свом примарном задатку.

Казао је и да није хтео да иде на недавни састанак са Амфилохијем у Острог јер сматра да то није место где треба да се прича о мандатима и ресорима.

– Оно што је црква радила историјски сјајно то су литије, мислим да је најбоље да се свештеници сада врате у манастире, да наставе ту своју мисију моралне обнове – рекао је Медојевић.

Лидер ПзП-а је казао да цени СПЦ, да је верник и да је дао максималан допринос да се Црква заштити, али је и упутио апел црквеним великодостојницима да поштују Устав, где се јасно наводи да је Црква одвојена од државе.

Појаснио је да се није састао са Кривокапићем јер је још раније рекао да кандидат за мандара ма подршку пет посланика његовог покрета.

– Када добије званични мандат од председника, ми смо спремни да се састанемо и да разговарамо о циљевима и приоритетима владе, где можемо дати најбоље доприносе и бити најкориснији… Наравно да очекујемо од мандатара да нас обавести какво је његово виђење владе – рекао је, између осталог, Медојевић.

Рекао је да ће, у случају да Кривокапић под „притиском лобија“ каже да ПзП не може бити у влади, да ће гласати за владу и дати јој мањинску подршку, те да је неће је рушити, али да ће је критиковати.

Додао је да чланице ДФ-а мисле да треба повући санкције Русији, али да други конституенти власти не деле тај став.

То питање ће, како је рекао, бити предмет договора, јер није било једно од ставки у потписаном споразуму.

Медојевић се залаже и да се ДПС-у Мила Ðукановића забрани рад, али додаје да се са тим не слажу други конституенти.

– Ја бих то радикално право змију у главу – казао је Медојевић.

 

 

 

Извор: Тањуг