Србија

ЧУВЕНИ ПРОФЕСОР ЗАТРЕСАО СРБИЈУ: Вучић се у име Србије замерио целом арапском свету, Кини и Русији, ево шта следи…

Професор Факултета политичких наука и потпредсетник Покрета за одбрану Косова и Метохије Часлав Копривица изјавио је да су Вашингтонски споразум и преговори који су уследили у Бриселу наставак велеиздајничке политике Александра Вучића према Косову.

„Тај документ који је Вучић једнострано и неовлашћено као председник Србије у име Србије потписао са градјанином Србије Абдулахом Хотијем је на штету интереса Србије“, рекао Копривица гостујући у емисији „Скенирање“, у продукцији “Хелм Каст”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Копривица је додао да чак није јасно ни с ким је тај споразум потписан, јер на њему стоји само Вучићев потпис.

„Председник Србије рекао је да је то потписао са САД, што су они демантовали. Сам споразум пун је нелогичности и тема које се не тичу Косова и Метохије. Тамо се спомиње 5 Г мрежа, обавеза да се Хезболах прогласи за терористичку организацију, промовисање борбе против дискриминације хомосексуализма, захтев према Србији, на, шта је Вучић и пристао да амбасаду Србије премести из Тел Авива у Јерусалим док се Косово и Израел међусобно признају као државе. Тиме је Србија, поред САД и Гватемале постала трећа земља у свету која ће имати дипломатско представништво у Јерусалим. Његовим потписом на Вашингтонском споразуму Вучић се у име Србије замерио великом делу арапског света, али и Русији и Кини, не водећи рачуна чак ни о томе да је Србија у региону окружена муслиманским земљама за које је он тврдио да имају одличну сарадњу „, истакао је Копривица.

Он је оценио да је понашањем у Вашингтону „Вучић показао да није дорастао функцији председника Србије. “

„Нарочито је срамно како се понашао поводом пенкала које је добио од Трампа. Као дете које добије играчку. Његова понизност и скрушеност у Вашингтону понизила је и осамотила све нас који живимо у Србији и све Србе у свету „, казао је Копривица.

Он је рекао да се“ Вучићу ништа не може веровати, јер се покрзало да он углавном не говори истину „.

„Последњи доказ је његов разговор са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровим. Српски о руски извештаји о том разговору се у много тога битног разликују. У нашим медијима по Вучићевим информацијама најављују посету председника Русије Србији, што се у руским медијима и у саопштењу њиховог министарства спољних послова не спомиње, као што се код нас не спомиње Резолуција 1244,а Руси се на њу позивају и инсистирају на њеној примени“, навео је Копривица.

О томе шта је још рекао о посту портала Министарства спољних послова Русије Марије Захарове којим је коментарисали вашингтонски састанак, одговорима српских званичника на то, односу победника црногорских избора према Србији и Косову и Метохији, могућем решењу за јужну српску покрајину погледајте у емисији „Скенирање“:

Извор: Правда