Србија

ДА ЛИ ЋЕ СЕ ШКОЛЕ ПОНОВО ЗАТВОРИТИ? Огласио се министар Шарчевић и открио све!

Фото: Јутјуб

За три недеље од како је почела настава у школама у Србији, до сада је од корона вируса оболело око 60 ђака, рекао је министар просвете Младен Шарчевић и додао да је то минималан број.

Према његовим речима, „Београд као велики град има највише случајева“, али кад се све узме и сабере, то је „минималан број заражених“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kако је рекао у Јутарњем програму ТВ Прве, међу студентима тренутно нема оболелих.

Он је објаснио да је разлог што је мање средњошколаца заражено корона вирусом, у односу на основце, тај што ђаци у средњу школу иду по систему да једну недељу бораве у учионицама, а другу онлајн.

– Тренутно је међу школарцима око 60 заражених, за три недеље од почетка школе, на 850.000 ученика то језаиста минималан број – казао је Шарчевић, преноси Б92.

Упитан хоће ли бити новог затварања школа, министар каже да смо у овом тренутку далеко од тога, али напомиње да када то каже треба да се схвати условно.

На питање шта би требало да се деси па да се школе затворе, Шарчевић рекао је да о томе одлучује Kризни штаб, а на основу релевантних података и ситуације.

У сваком случају, додаје Шарчевић, онлајн настава се снима и она је сада много квалитетнија него у првом циклусу, за време ванредног стања, а у међувремену су у цео онлајн систем укључене и бројне друге платформе и све функционише много боље.

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс