Регион

ЂУКАНОВИЋ У ШОКУ! Након што је изгубио на изборима, снашла га је нова мука! ОД ОВОГ УДАРЦА СЕ НЕЋЕ ОПОРАВИТИ!

Одборнк Демократске партије социјалиста (ДПС) у колашинској Скупштини општине (СО) др Момчило – Момо Вукчевић напустио је ту странку и убудуће ће одборнички мандат обављати самостално.

То је „Вијестима“ потврдио и председник СО Милан Ђукић (Група бирача).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Одборник др Вукчевић ме, као предсједника СО обавестио да више није члан ни Оштинског одбора ни одборничог клуба ДПС. Одборнички мандат намерава да обавља као самостални одборник, а о разлозима његове одлуке обавестиће јавност кад за то осети потребу – рекао је Ђукић.

Он сматра да „та одлука не значи ништа специјално за владајућу већину“ у Колашину (ДПС- ГБ – Социјалдемократе), која сада има 17, од укупно 31 одборника у локалном парламенту.

Међутим, Ђукић каже да „одређени притисци дела општинског руководства ДПС на појединце, одборнике и институције треба да престану“.

– У приватном разговору са др Вукчевићем схватио сам да он намерава да подржи владајућу већину и добар део политика, које спроводи локална самоуправа, али је лично разочаран поступањем дела ОО и руководства колашинског ДПС према њему лично. Како сам га разумео, због таквог поступања је и донео одлуку. То мени указује да руководсво ОО ДПС мора да престане са притисцима на појединце, одборнике и институције, како би што квалитетније обављали своју улогу. Осећа се одређени притисак, који није везан за резултате избора, већ траје неких скоро годину. Неки се са тим притиском носимо на одређени начин, неки људи не желе да трпе такве притиске – рекао је Ђукић.

Ђукић је данас одложио седницу СО до даљњег, због недостатка кворума. У сали није било одборника ДПС и дела одборника ГБ.

Председник СО је претходно допис одборничког клуба ДПС, у којем се тражи одлагање седнице СО „због сложене епидемиолошке ситуације и немогућности одређеног одборника да присуствују“.

О томе ће, казао је Ђукић „расправити унутар коалције“, са представницима одборничких клубова о наставку седнице договараће се сутра на колегијуму.

Део одборничког клуба ДПС је за време док су остали одборници били у скупштинској сали, седео у башти угоститељског објекта у непосредној близини.

Шеф одборничког клуба Демократа Владимир Мартиновић рекао је да је данашња седница СО показала да је актуелна власт у Колашину у потпуном расулу.

– Милосав Булатовић који обавља функцију председника Општине је дошао на седницу, међутим, већина одборника ДПС није била у сали већ у локалу преко пута. Тиме показујући неодговоран однос према грађанима Колашина али и ускраћивање подршке човеку који обавља функцију председника Општине.

Стварни разлог одлагања седнице није епидемиолошка ситуација, јер за два дана имамо седницу државног парламента, па је ово образложење својеврсна глупост, у коју ни један грађанин неће поверовати – рекао је Мартиновић.

Он тврди да је „стварни разлог одлагања седнице то што је одборник ДПС-а Момчило Вукчевић одлучио да напусти ОКГ ДПС, а задржи мандат и делује као независни одборник“.

Добро је, каже Мартиновић, „што су се људи који су били у ДПС, а нису се бавили криминалним радњама ослободили стега и страха које им наметала та странка и праве дистанцу од партије која из дана у дан све више тоне“.

– Оставком Вукчевића је и формално почео распад ДПС Колашин и коалиције коју предводе. Самим тим храбримо све часне и поштене људе који се нису огрешили о закон да следе овај пример и на време праве отклон од ове партије показујући тиме одговорност према грађанима. Једини излаз из ове ситуације су ванредни локални избори због дубоке кризе у којој се налази општина Колашин – закључио је Мартиновић.

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс / Вијести