Србија

ДОБРЕ ВЕСТИ! Још једна држава подигла рампу за грађане Србије! Постоји само један услов!

ГРАЂАНИ Србије могу да уђу и у Украјину под условом да имају полису осигурања.

Кабинет министара Украјине укинуо је претходно уведену забрану уласка у Украјину од 30 дана за странце и лица без држављанства, пренео је Б92.

Свим страним држављанима био је забрањен улазак до 28. септембра у поноћ.

“Од 28. септембра 2020. странци и лица без држављанства могу прећи државну границу да би ушли у Украјину под условом да имају полису осигурања коју је издало осигуравајуће друштво регистровано у Украјини или страно осигуравајуће друштво са представништвом у Украјини или уговорним односом са осигуравајућем друштвом, партнером у Украјини (асистанс). Полиса осигурања мора да покрива трошкове лечења коронавирусом и да важи за период боравка у Украјини. Захтев о поседовању полисе осигурања не односи се на неке категорија лица”, наводи се у саопштењу Амбасаде Украјине у РС.

Установљен је општи захтев о самоизолацији за све категорије путника који у Украјину стижу из земаља са значајним бројем инфицираних ковидом 19, као и за странце који су држављани таквих земаља.

Списак земаља са значајним бројем инфицираних вирусом корона од 25. септембра 2020. објављен је на веб страници Министарства здравља Украјине, пише Б92.

 

 

 

 

Извор: Новости.рс