Србија

ДОКТОР ТИОДОРОВИЋ СЕ ХИТНО ОБРАТИО НАЦИЈИ! Има упозорење за све грађане Србије: Обратите пажњу на ово

Фото: Јутјуб

НИШ – Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да је у нишком Клиничком центру смањен број оболелих од коронавируса, али да стално варирање броја заражених на нивоу Србије показује да то не сме да нас „уљуљка“.

Према последњим подацима, у Нишу је хоспитализован 21 пацијент са потврђеним корона вирусом. Међу хоспитализованима нема деце.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На респираторима су два пацијента, а један је преминуо.

Тиодоровић за РТС каже да су подаци за Ниш на очекиваном нивоу и да се може реци да су релативно добри.

„У Клиничком центру је веома смањен број болесника, међутим, то не треба да нас уљуљка. На нивоу Србије смо дошли на оних 42 или 56, а сада опет имамо око 90. Ипак та бројка доста флуктуира. Не делује да ће се смањивати, већ да се одржава“, рекао је Тиодоровић.

Кад је реч о зараженим ученицима у школама, Тиодоровић каже да су то спорадични случајеви који се не могу сврстати у тенденцију повећања.

Наглашава да у школу не треба да иду ни деца која имају било какве тегобе, те дадаје да посебно могу бити забрињавајући средњошколци који се више крећу.

„У затвореном простору, па чак и на отвореном, ако се не држи растојање и не носе маске, то доводи до опасности да можемо имати већи број заражених. Одлука која још увек стоји је 30 особа на организован начин. Да ли ће то бити померено – врло је могуће“, рекао је он.

Истиче и да без надзора нема спровођења мера.

Извор: Тањуг