Србија

ДОКТОРКА ДАРИЈА СЕ ОБРАТИЛА НАЦИЈИ! Ово су нове одлуке Кризног штаба!

Кризни штаб за борбу против ковида 19 заседао је јутрос и расправљано је о тренутној епидемиолошкој ситуацији у нашој земљи.

Након седнице др Дарија Кисић Тепавчевић саопштила је следеће:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Имамо изузетно стабилну епидемиолошку ситуацију. Иде период респираторних инфекција и морамо сви бити пађљиви, јер лагано мође доћи до погоршања, зато апелујем да сви делујемо као један тим!

-И деца школског узраста су се понашала јако одговорно, па и ту имамо стабилну епидемиолошку сизуацију, што је за сваку похвалу.

– Апелујемо на академску заједницу, на све студенте да се понашају одговорно, да поштују мере и да не дозволе да овај вирус нађе новог домаћина. Опет кажем, најбољи пример је Кина, то нам је апсолутни пример да ако се понашамо одговорно и савесно да до даљег ширења не мора доћи – рекла је др Кисић.

У склопу читаве ове ситуације, мере које смо донели, јесте да се рад кафића и ресторана у затвореном простору продужи до 23х. Укупан број људи, лимитиран је квадратуром просторије. Удаљеност мора бити 1.5 метар, осим уколико су за столом чланови породице, па распоред столова мора бити сходно томе.

– Што се тиче манифестација, оне неће бити дозвољене, јер је уложен велики труд да дође до овако повоље епидемиолошке ситуације, па би самим тим дозвола одржавања манифестација само погоршала тренутну ситуацију, рекла је на крају обраћања др Дарија Кисић Тепавчевић.

Према последњим подацима, у протекла 24 сата у Србији је на вирус корона тестирано 3.138 особа, регистровано је 72 новозаражених, а на жалост, преминула је једна особа.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс