loading...
Србија

Докторку Дарију питали да ли би се вакцинисала против короне! ЊЕН ОДГОВОР ЈЕ ШОКИРАО СВЕ!

БЕОГРАД – Епидемиолог др Дарија Кисић Тепавчевић још једном је поновила да не сматра казне нужним како би грађани поштовали новопрописане мере.

“То је дефинисано Законом о заштити становништва од заразних болести. То је крајна инстанца, али не треба да размишљамо на тај начин, зар није највећа казна да се неко разболи”, рекла је Кисић Тепавчевић.

Он је за ТВ Прва рекла да су и новчане казне дефинисане, али да не треба на томе буде акценат у овом тренутку.

“Нико не може да ме убеди да потенцијална санкција или новчана казна може појединца више да подстакне”, додала је Кисић Тепавчевић.

Она је још једном похвалила ђаке и наставнике.

“Имамо спорадичне случајеве и само један случај трансмисије у школи. Погледајмо шта се дешава у свету, где су неке државе биле приморане да убрзо затворе школе”, истакла је Кисић Тепавчевић.

Она се осврнула на најаве других земаља о пооштравању мера и указала да се Израел налази на првом месту у Европи по степену учесталости обољевања.

“Као и код њих, нама следи период прослава. Морамо да будемо паметни и не смемо да попустимо пред те празнике. Оно што је лепа вест је када гледамо учесталост грипа на јужној хемисфери. Сезона грипа је била практично најближа у овој хемисфери”, каже Кисић Тепавчевић.

Она истиче да ће се вакцинисати против грипа, као и против ковида када набавимо вакцину.

“Као и сваке године, да. Жељно чекам вакцину за ковид и да, вакцинисала бих се”, рекла је Кисић Тепавчевић.

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/ТВ Прва