Регион

ЏЕВАД ГАЛИЈАШЕВИЋ ШОКИРАО РЕГИОН! Британци преко Бакира спремају хаос у Босни? Ево шта следи!

Џевад Галијашевић (фото: ЈуТЈуб)

Изетбеговић је наследио од свог оца Алије сарадњу са обавештајним мрежама Ирана, Турске и Велике Британије, каже Галијашевић

То тврди стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић, који истиче да Изетбеговић годинама сарађује са британском обавештајном службом. Према његовим речима, Бакир је ту сарадњу фактички „добио у наследство“ од свог оца Алије Изетбеговића и сада само чека тренутак када ће то искористити да би изазвао хаос и нову поделу међу Србима и Бошњацима у БиХ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уско повезани

– Изетбеговић је наследио од оца Алије сарадњу са обавештајним мрежама Ирана, Турске и Велике Британије. Рад британске службе у Босни је посебно ојачан у време када Педи Ешдаун долази на дужност високог представника у БиХ и када у ту мрежу улазе многи бивши генерали Изетбеговићеве војске и Жељко Комшић. Све што раде усмерено је ка томе да Бошњаци и Срби уђу у сукоб. Ту помажу многи Бошњаци, али и понеки Срби, већином сарајевски, али и понеки бањалучки – подвлачи Галијашевић.

Он објашњава да су Алијини најближи сарадници ишли на „специјализацију“ у Лондон и да је још крајем 1983. године започета сарадња са британском тајном службом.

– На тзв. специјализацију у Лондон одлазе први сарадници Алије Изетбеговића Исмет Кадумовић и Хусејн Живаљ, али и шеријатска венчана супруга Алије Изетбеговића, Мелика Салихбеговић. Убрзо за њима Британци остварују сарадњу са Мустафом Церићем, који ће у рату насилно постати реис-ул-улема и ту позицију држати пуне две деценије. Британци тада практично почињу да делују и према Савезу комуниста БиХ и младим кадровима, а после неколико година и према Младену Иванићу, Сенаду Авдића и другима – наглашава Галијашевић.

Коментаришући Галијашевићеве тврдње, бивши потпуковник КОС Љубан Каран сагласан је с тврдњом да се Изетбеговић припрема за ново крвопролиће.

– У некој интерној подели обавештајног посла водећих служби НАТО управо британска МИ-6 је задужена за БиХ. Обавештајни пункт им је у Сарајеву и већ су добро познати по упорним покушајима прислушкивања српских политичара, али и по деструктивном раду против Српске. ОБА БиХ им служи као сервис и међусобно тесно сарађују. ОБА је под контролом СДА и Бакира Изетбеговића и, иако би требало да брине и о безбедности РС, она је за РС постала највећа опасност. Тачно је да се Изетбеговић припрема за војну интервенцију против РС ако другачије не буде могао да унитаризује БиХ и да га Британци у томе подстичу и подржавају – сматра Каран.

Желе повратак на врх

Политички аналитичар из Бањалуке Анђелко Козомара истиче да је познато да су Енглези креатори сваког зла које се догодило у БиХ.

– Њихови људи су и јавно креирали судбину народа у БиХ. Свет не памти таквог зликовца какав је био Педи Ешдаун. Дуга је листа његових злочина према Србима. Познато је да њихова обавештајна служба држи под контролом најмање две политичке партије у БиХ и неке медије. Имају све инструменте за изазивање хаоса на овим просторима. Од напуштања ЕУ они више нису толико присутни као сила у међународним односима и желе повратак на врх светске сцене. НАТО је идеална асоцијација за такве поступке, поготово међу народима које они вековима сматрају нижом расом, попут нас – закључује Козомара.

 

 

 

 

Извор: Информер.рс