Регион Србија

Ево шта је Ивица Дачић поручио Милу Ђукановићу!

Милу Ђукановићу добронамерно саветујемо да схвати да је прошло време кад је могло само да се удари на Србе и Србију како би се добила подршка међународне заједнице и остварила победа, изјавио је за Спутњик министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Дачић је реаговао на Ђукановићеве изјаве, након изборног пораза владајуће коалиције, у којима је оптужио председника Србије Александра Вучића за, како је казао, јаку медијско-политичку агресију Београда, јер је српски председник пружао „јаку подршку великосрпском национализму“ у Црној Гори

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Мило Ђукановић није видео ни чуо Едија Раму, који га је подржао на изборима, а видео је и чуо председника Александра Вучића и званичнике Србије који се ни на један начин нису умешали у изборе у Црној Гори“, рекао је Дачић, додајући да „такво одсуство реалности указује да резултати избора у Црној Гори нису никакво изненађење“.
Шеф српске дипломатије је нагласио да Србија поштује и признаје резултате избора у Црној Гори.

„Очекујемо развој свеукупне сарадње наше две земље. Србија је данас центар регионалне стабилности и сулуда кампања против ње, како видимо, води у политички пораз“, закључио је Дачић.

Извор: rs.sputniknews.com