Србија

ГОТОВО! Шабац је пао

Пребројани су гласови на свих 27 бирачких места у Шапцу, на којима су данас поновљени избори, а како сазнаје Нова.рс, СНС ће формирати власт у том граду.

Према нашим информацијама, СНС ће у новом сазиву шабачког парламента имати 36 мандата, док ће листа коју предводи Зеленовић и остатак опозиције имати укупно 33 мандата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У локалну скупштину ући ће и Метла.

Председник Извршног одбора Српске напредне странке (СНС) Дарко Глишић рекао је вечерас након затварања бирачких места у Шапцу да нема дилеме да је победник избора листа окупљена око СНС. Глишић је рекао да је на 22 од 27 бирачких места СНС узео 52 одсто гласова, док је листа окупљена око градоначелника Зеленовића 26,5 одсто гласова.

Актуелни градоначелник Небојша Зеленовић изјавио је за наш портал да су на поновљеним изборима сви помало поправили резултат на рачун мањих странака из “првог круга”.

Избори у Шапцу поновљени су данас на 27 бирачких места, на којима је право гласа имало 28.800 грађана. На гласачком листићу је било 12 листа, а резултати поновног гласања утицаће на одборнички састав и већину у шабачком парламенту.

У граду је већ у јутарњим сатима забележено неколико изборних неправилности, попут наводне куповине гласова и застрашивања бирача, а само на једном бирачком месту у ОШ “Јанко Веселиновић” забележено је седам неправилности.

Према речима представника Бирачког одбора са листе “Небојша Зеленовић – Шабац је наш” Владимира Гвозденовића, забележено је јавно гласање за листу Српске напредне странке, покушаји куповине гласова, али и директног наговарања гласача да заокруже листу Александра Вучића.

То се догодило приликом посете чланова бирачког одбора једном бирачу који је гласао код куће.

Према речима Гвозденовића, све је пријављено ГИК-у, а од процене тежине прекршаја зависиће одлука о евентуалном гласању и по трећи пут на том бирачком месту.

Извор: Нова

Ознаке