Србија

ЈЕРЕМИЋ ОТКРИО СВЕ! Догађај у Белој кући је било само сликање за Трампову кампању! Ево шта се десило!

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је за амерички Њузвик да су документи који су потписали Београд и Приштина, због чега је посланик шведског парламента предложио председника САД за Нобелову награду за мир, неодрживи, а да је догађај у Белој кући био смишљен искључиво као “Трампово сликање у кампањи“.

Јеремић, којег лист наводи као бившег министра спољних послова Србије и председника Генералне скупштине УН, истакао је да два необавезујућа папира без заглавља, која су у Белој кући одвојено потписали представници Београда и Приштине нису “ни историјски нити одрживи“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„То је кристално јасно свакоме ко се макар површно разуме у прилике на Балкану. Ниједном од постојећих отворених питања између две стране није приступљено на озбиљан начин“, навео је Јеремић.

„Трампу је то било једно сликање за кампању, а истовремено и добар маркетиншки тренутак за премијера Израела Бењамина Нетањахуа, који је могао да објави да ће две европске амбасаде бити отворене у Јерусалиму. Кажем тренутак, јер мислим да ни Београд ни Приштина не планирају да то заиста и ураде“, закључио је Јеремић.

Лист подсећа да су једино САД и Гватемала отвориле своје амбасаде у Јерусалиму, упркос противљењу Палестинаца који, уз широку међународну подршку, инсистирају на томе да Источни Јерусалим, заузет од Израела у рату 1967. године, буде признат као њихова престоница.

 

Извор:  Србин.инфо