Србија

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ: Огласила се мајка девојчице која се утопила! Чудно се понашала пре СМРТ!

Све док ми нису јавили да су у Тиси пронашли њено тело, надала сам се да ће се пмоја ћеркица вратити кући жива и здрава. Веровала сам да ће се све завршити добро. Нажалост, рониоци су из реке извадили њено тело. Страшно ми је, не знам како ћу ово преживети. Годину дана млађи син који је тог кобног дана био са њом, стално пита за сестру. Не знам шта да му кажем, а спремам њену сахрану.

Гласом пуним бола, док испод наочара брише сузе које незаустављиво теку, овако за „Новости“ прича Ревента Тот (30) из Бачког Петровог Села, мајка седмогодишње О. која се у недељу око 14 сати утопила у Тиси.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уцвељена мајка, која има још четворо деце, од којих најмлађа бебица има тек три месеца, не може да заборави призор са реке, девојчицине папуче и хаљиницу.

– Без мог знања су она и син њеним бициклом отишли до реке. Свуда сам их тражила мислећи да су ту негде у селу. Распитивала сам се да ли их је неко видео, а онда ми је један мештатин рекао да је моја О. упала у Тису и да није испливала. Син који је био са њом, само је чуо да је упала, много се уплашио. Обоје су непливачи – прича за „Новости“ неутешна мајка, док сама седи у кући у Улици Тончић Михајла, јер су остала деца код рођаке.

Мајка не верује да је девојчица намерно скочила у воду, и каже да је О. пре само две недеље попила њене лекове за притисак, због чега је седмогодишњакиња завршила у Дечјој болници у Новом Саду.

– Тамо је провела три дана сама, због друге деце сам морала да останем код куће, јер муж, од кога хоћу да се разведем, тренутно ради у Немачкој. Довела сам је кући, али сам приметила да је другачија, По изласку из болнице, један дан је, опет без мог знања, отишла напоље иако сам стално понављала да мора да се јави кад иде негде. То никада није радила – прича мајка.

На нејака плећа ове крхке жене свалио се сав терет бриге о деци. Нигде не ради, а садашњи супруг шаље минималну суму из Немачке, са којом не може да изађе на крај. Раније је, вели добијала социјалну помоћ.

– Немам пара ни за сахрану. Сестра која ради у Немачкој послаће ми новац да у четвртак у 15 часова сахраним моје чедо – каже мајка.

„Не знам зашто ме мајка осуђује“
Ревенти со на рану посипа њена мајка, јер је, како тврди, окривљује за О. смрт.

– Не знам зашто сам, по њеном мишљењу, ја крива за трагедију. Трудила сам се да им пружим колико могу и да бринем о њеима. О. је била добро дете, одличан ђак. Тек је кренула у други разред – поново се расплакала Ревента.

Центар за социјални рад упознат са случајем
У Центру за социјални рад у Бечеју за „Новости“ су рекли да их је полиција упознала са овим случајем.

– Предузећемо радње из своје надлежности у складу са законом – каже Овоба Божовић, директор ове установе. – У случејвима породичне правне заштите, у складу са законом, јавност је искључена.

Извор: Блиц.рс