loading...
Србија

КРИЗНИ ШТАБ ЋЕ РЕАГОВАТИ! У понедељак се доноси одлука! За ову групу грађана Србије се уводи карантин?

Београд — На седници Кризног штаба која ће се одржати у понедељак расправљаће се о евантуалном увођењу карантина за повратнике из иностранства, пре свега из Црне Горе.

Како преносе медији, разлог за размишљање о таквој мери је што Црна Гора последњих дана бележи све већи прој новозаражених коронавирусом, па је сада готово свака трећа тестирана особа позитивна на вирус ковид-19.

У Црној Гори тренутно борави 75.000 туриста из Србије, а због тренутне епидемиолошке ситуације у којој у тој земљи са 628.000 становника сваки дан оболи око 200 особа од коронавируса, могуће је увођење карантина, пише Курир.

“Нико до овог момента није предложио карантин за наше грађане који се враћају из Црне Горе и других земаља у којима су на летовању. Какав став о карантину ће бити у понедељак на седници кризног штаба зависиће од тренутне епидемиолошке ситуације и у тим земљама и код нас”, изјавио је епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

Слично преноси и Српски телеграф, који пише, позивајући се на извор из Владе Србије, да уколико и буд уведен карантин он неће трајати 15 дана, већ пет или седам.

Лист Информер преноси мишљење стручњака да у овом моменту не треба ићи у Црну Гору, као и да епидемиолошка ситуација у Србији може да се погорша доласком повратника са мора.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг