Регион

ЉУДИ, ЈЕСТЕ ЛИ ЗА ОВО ГЛАСАЛИ?! Дритан Абазовић прави владу без СРБА са…

Срби у Црној Гори када су гласали сигурно нису планирали да ће им лидер покрета „Ура“ Дритан Абазовић одређивати ко ће да води земљу. Управо то се догодило, па сада владајућа већина „виси о концу“ због захтева Абазовића, који је освојио четири мандата, да у влади не буде Срба. Да беда буде већа, он то чини у договору са митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем Радовићем

Морамо да усагласимо принципе, а око тога се сви унутар наше коалиције слажу, нема проблема, ни несугласица са колегама које предводи Алекса Бечић, али не можемо да се сложимо са људима из странке коју води Дритан Абазовић, каже Андрија Мандић, председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта.

– Желимо да што пре конституишемо нову владу, али да се испоштују демократски принципи. Има много политичких субјеката у три коалиције које треба да формирају владу, па договор не може бити једноставан. Надам се да ћемо сутра имати председника скупштине. Људи морају да схвате да је процес договарања компликован, има међу нама неслоге, али то је увек тако, никад није једноставно – каже Мандић.

Мандић каже да још није било речи о подели сектора.

– Нико од нас још није отварао тему сектора за које ће бити надлежан. Приоритет је да се договоримо око принципа и око програма, а он треба да је окренут против корупције и криминала пре свега. Свака организација кандидује кадрове за секторе који ће најбоље радити. Ми смо прво заинтересовани за успостављање принципа, а онда ћемо се договарати око сектора. Морамо да попричамо унутар наше коалиције, која је огромна, па ћемо даље да се договарамо – саопштио је Мандић.

Иако истиче да коалиције сарађују у доброј атмосфери, признаје да постоје размимоилажења са колегама из УРЕ.

– Имамо добру вољу да нађемо решење на задовољство свих. Око принципа се слажемо ми и колеге које предводи Алекса Бечић, са њима нема никаквог неспоразума. Међутим, нешто другачије принципе од наших, има странка коју води Дритан Абазовић. Не могу да детаљишем око чега се све не слажемо са њима. Они делују демократски и космополитски, ипак није све баш тако. Они, као и сви ми, не смемо да заборавимо да смо заједно успели да скинемо Мила Ђукановића после три деценије и сад треба да наставимо тако, а не да неки измишљају топлу воду – нагласио је Мандић.

На питање има ли размимоилажења међу члановима Нове спрске демократије и Здравка Кривокапића, каже да има једна.

– Кривокапић за себе каже да је 200 одсто Црногорац, а ја сам Србин из Црне Горе – казао је кроз смех Мандић.

Извор: Информер