Регион

МАРКОВИЋ ШОКИРАО СВЕ! Коначно је признао: СЛОМИЛИ СМО ЗУБЕ НА ЗАКОНУ О СПЦ! Ево шта се десило!

Фото: Јутјуб

Одлазећи црногорски премијер Душко Марковић изјавио је да је Закон о слободи вероисповести несумњиво значајно утицао на пад поверења ДПС-у, што се показало на недавним парламентарним изборима

Он је у емисији Интервју на РТЦГ рекао да су кадровске промене након изборног пораза ДПС претрпети свеобухватну реформу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Циљ ДПС-а је, према његовим речима, да се „брже врате на власт“ на ванредним или редовним изборима.

„ДПС је заиста кренула у доношење тога закона (о слободи вероисповести) са најбољим намерама, са циљем да се реши још једно важно питање“, навео је Марковић и додао да, како каже, „нису очекивали да ће се толико манипулисати тим законом“.

Тврди да је Црна Гора била, како је навео, затрпана „медијским блатом и невиђеном пропагандом“ и то се, сматра, одразило на изборни резултат.

„Од почетка смо знали да ће СПЦ бити снажно против тога, али није било за нас дилеме да идемо ка томе“, рекао је и доддао да су свесни да, како каже, „није паметно у изборној години то питање отварати“.

Марковић, који је иначе, непосредно уочи парламентарних избора изјавио да ће након победе ДПС-а сви свештеници СПЦ бити враћени тамо одакле су дошли, сада каже да је због тог закона „Црна Гора проглашена са бројних адреса као земља која прогони вернике СПЦ“.

Коментаришући то што су након избора задржали власт само у Гусињу од пет општина, Марковић каже да су најтежи пораз ипак доживели у Тивту.

„Не можемо бити задовољни ни са оним што смо урадили на локални изборима“, навео је и додао да су ДПС-у потребне кадровске промене.

Говорећи о очекивања од нове власте, Марковић одговара питањем:

„Зар верујете да ће се лидери ДФ-а одрећи Русије, а окренути према НАТО-у“.

Каже и да не верује да Закон о лустрацији може бити тема у парламенту, а што се тиче Закон о пореклу имовине каже да је веома миран. Када је у питању најава митрополита црногорско-приморског Амфилохија да ће градити цркву на Цетињу и капелу на Ловћену, Марковић је казао да је то типично за митрополита црногорско-приморског, који, како тврди, уноси немир међу грађане.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг