Србија

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ! Ево ко ће бити нови министар привреде! ТРАЖИ СЕ МЕСТО ЗА ДАРИЈУ КИСИЋ!

Томислав Момировић, председник УО Мона Хотел Манагемент, најозбиљнији је кандидат за место министра привреде, тражи се позиција за Дарију Кисић Тепавчевић, а очекује нас и још неколико великих изненађења, сазање “Блиц”.

Србија ће ускоро добити нову извршну власт, а како сазнаје “Блиц”, у будућој Влади биће више нових лица. Председница Владе Ана Брнабић највероватније ће остати на том месту. “Блиц” доноси текст о томе ко су топ кандидати за кључне позиције у Влади, шта прича чаршија, а шта шушкају политичари.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Све су ово само гласине, једини који сигурно зна како стоје ствари је председник Вучић, али он се до данас није изјаснио – каже извор “Блица” из врха власти.

Наш саговорник истиче да Вучић избегава да прича на тему нових министара чак и са најближим сарадницима.

Како је “Блиц” већ писао, Вучића притискају коалициони партнери, људи из његове странке, али и страни фактори који имају своје фаворите или појединци који се на странце позивају.

– Сви мали коалициони партнери верују да заслужују да имају ресор: и Ненад Поповић, и Вулин, и СДПС, ПУПС, па чак и Карићев Покрет снага Србије – навео је наш извор.

Такође, напредњаци тешко прихватају експерте и људе “са стране”.

– У странци влада принцип: само нека је министар напредњак, па чак и ако није најбоље решење за неку функцију. Тешко прихватају било кога ко дође са стране. Тако је било и са Аном Брнабић својевремено, али се она у међувремену доказала и потписала чланску карту СНС – каже извор „Блица“.

Притисци који Вучића највише љуте су они који имају везе са странцима и страним амбасадама. Појединци су ишли толико далеко да су говорили како их подржава лично руски председник Владимир Путин, а један је рекао какао има подршку Ричарда Гренела да буде премијер.

– То није паметна тактика, јер код Вучића готово никада не пролази – наводи исти извор.

Недавно се у медијима појавила информација да би Марко Благојевић, шеф Канцеларије за управљање јавним улагањима, могао да буде министар, али како сазнајемо, он се сам јавио да није заинтересован.

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс