Регион

МЕДОЈЕВИЋ ЗАТРЕСАО РЕГИОН: Ово су прави владари Црне Горе

Председник покрета за промене Небојша Медојевић тврди да Црном Гором већ годинама влада тајна организација, која не излази на изборе и нема никакав демократски легитимитет.

Он каже да непријатељи те организације су сви који се боре за нормалну државу засновану на демократији и владавини права Црном Гором већ годинама влада тајна организација, која не излази на изборе и нема никакав демократски легитимитет.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Она годинама води никад објављени рат против црногорског друштва са основним циљем да задржи сталну атмосферу подела и нестабилности измишљајући непостојеће претње држави. Ова опасна тајна организација, на чијем челу је борд састављен од неколико владара наших судбина, самог врха режима, корумпиранх дјелова служби, структура организованог криминала. Организација има своју војску плаћеника, банке, компаније, медије, НВО, полицајце, тужиоце, судије, дипломате, лобисте”, тврди Медојевић.

Према Медојевићевим ријечима та организација функционише са циљем да разори уставне темеље земље, легалне институције, систем вриједности и да формира паралелне противуставне и незаконите структуре моћи преко којих би чували свој утицај на креирање државних политика и блокирали било какве позитивне реформе које би угрозиле њихове приватне интересе и криминалне профите.

“Непријатељи ове тајне организације су сви они који се боре за нормалну државу засновану на демократији и владавини права и који упорно годинама говоре, пишу и политички и јавно делују у правцу ослобађања државе и друштва од смртоносног загрљаја ове хоботнице”, сматра он.

Медојевић каже да напади на њега не престају од 2000. године кадаје први пут указао на појавне облике једне овакве организације која је настајала на дугодишњем шверцу цигарета и корупцији у царини, полицији, ДБ и Влади који су овакве криминалне активности саме државе оправдавали тзв “вишим интересима”.

“У суштини, тада се у државном и друштвеном организму почео стварати монструм (сличан оном из култног филма “Осми путник Аллиен”) који је почео да се храни тако што је јео само ткиво домаћина тј. државе Црне Горе. Како је растао и јачао “осми путник” тако је слабио и гасио се домаћин – држава Црна Гора”, наглашава Медојевић.

Медојевић је убјеђен да су Покрет за промене и он лично политички веома опасан противник те организације.

“Имамо чисту прошлост, руке нам нијесу упрљање крвљу 90-их, увек смо били на страни правде и истине и бранили слабије, имамо одличне међународне конкакте, наш оснивачки пројекат помирења са црногорским Србима је 2009. године постао и политичка реалност и формирано је непоходно поверење између ПзП и НОВЕ, што је резултирало формирањем Демократског фронта и голим оком видљивих позитивних промјена у опозицији. Настали из цивилног сектора битно смо доприносили стасавању једног новог политички активног антирежимског цивилног сектора, упозоравамо на погубну економску политику Владе и долазећи банкрот и дужничко ропство, раскринкавамао транснационалне нарко картеле и њихове везе са режимом. Промовишемо општи друштвени договор о Новој Црној Гори и не одустајемо”, наводи он.

Свој јавни ангажман, како каже, још од борбе против рата и фашизма 90-их, па до суростављања мафији данас, увек је доживљавао као своју патриотску обавезу и његов допринос сигурној будућности наше деце.

“Брутални медијски и физички напади на мене и моју породицу, нијесу мој лични проблем. Као што ни напади на Вању Ћаловић, Дан, Вијести, нису само њихови проблеми. Организација је посљедњим операцијама објавила рат друштву и држави Црној Гори. Прогутала је и ДПС и они више не као странка, већ само као услужни сервис Организације. Фашизам 90-их и мафијизам данас имају исти корен у болесној идеји да група моћника контролише целокупно друштво путем идеологије или страха. Своју борбу против мафијизма и Организације водим из страха за будућност наше деце и наших породица. И наше Црне Горе. Нема побједе, без храбрости и спремности на жртву. Победа је само питање тренутка када нас који смо спремни на борбу буде довољно. Све нас је више и тренутак побједе се ближи. Само храбро”, закључио је Медојевић.

Извор: Курир.рс/ЦДМ