loading...
Србија

МЕТЕОРОЛОЗИ УПОЗОРИЛИ! У наредна два сата пљускови у овим деловима Србије! А онда нас чека велико изненађење!

РХМЗ издао је ново упозорење!

– У наредна два сата на југозападу и западу са кишом и локалним пљусковима, а у Банату понегде са краткотрајном кишом – стоји на сајту.

Из РХМЗ најављују да ће данас до краја дана бити топло (највиша температура од 26 до 30 °Ц) уз постепено наоблачење и појачање јужног и југоисточног ветра, нарочито на планинама и у кошавском подручју. Киша и локални пљускови са грмљавином очекују се касно после подне, увече и ноћу.

Сутра (26.09.) осетан пад температуре (за 10 до 12 степени), а хладније време са повременом кишом задржава се до краја септембра – пише на сајту.

Иначе, невреме ће стићи и у регион.

Метереолози у Словенији, Хрватској и Црној Гори упозоравају да се наредних дана очекује олујно невреме са грмљавином и обилним падавинама које могу изазвати поплаве, као и да постоји могуцност да се забеле планински врхови.

“Од натпросечно топлог времена, које нас са кратком паузом прати од почетка септембра, опростићемо се у суботу када ће нас захватити изразити хладни фронт,” објавио је словеначки портал 24 сата (24ур.цом). Грађани Словеније уозорени су да могу да очцекују “прилично разноврсне временске догађаје” – од олуја са пљусковима и јачим ударима ветра, до снега на планинама вишим од 1.40 метара надморске висине.

У Словенији ће температура пасти за најмање десет степени, а самим тим ће се стећи услови за почетак грејне сезоне.

Због јаког југа, очекује се да ће таласи у Тршћанском заливу прелазити висину од два метра, најављују словеначки метеоролози.

Државни хидрометеоролошки завод Хрватске објавио је посебно саопштење у којем се наводи да ће за викенд бити хладније од просека за ово доба године, да се очекује обилна киша и олујни ветар.

Највише падавина сутра се очекује на Јадрану, где су, како се наводи, уз грмљавинско невреме могуће понегде и бујичне поплаве.

Бујичне поплаве због кише и невремена могуће су и у горским пределима, као и у унутрашњости Далмације, где је такође издат други степен упозорења – наранџасто за опасно време.

Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Црне Горе упозорио је да се у наредна четири дана очекују нестабилне временске прилике, понегде са обилном кишом, повремени пљускови са грмљавином и са јаким, олујним јужним ветром.

Због обилне кише, великог прилива воде, и јаког јужног ветра, упозоравају из Диреткората, потенцијално су могуће и одређене последице у централним, јужним и приморским пределима.

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

 

loading...