Регион

МИЛО ПОРЕДИ СРБИЈУ СА САТАНОМ! Ђукановић одавно постао „Ђукај“, сад окреће Абазовића против својих уверења

Фото: Јутјуб

ДПС лажима затрпава истину и напада Београд

Портпарол Демократске партије социјалиста (ДПС) Милош Николић изнео је данас низ оптужби на рачун званичног Београда и шефа српске дипломатије Ивице Дачића, тврдећи да се Србија умешала у изборни процес у Црној Гори, што је, како тврди Николић, „признао“ и лидер грађанског покрета УРА Дритан Абазовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Само политички неупућене и необавештене особе у нашем региону могу да изненаде изјаве одлазећег министра спољних послова Србије Ивице Дачића. Након година претварања и неуспелог симулирања проевропског политичког опређељења, Дачић се коначно нашао у свом природном окружењу и вратио на фабричка подешавања – рекао је Николић у саопштењу за јавност.

Дачићу, како наводи Николић у саопштењу објављеном на сајту ДПС, „није дуго требало да се присети омиљених метода вођења империјалистичке политике, под изговором бриге за судбину Срба у региону“.

– Како је деведесетих заједно са Слободаном Милошевићем бринуо о Србима у Хрватској и БиХ, тако и данас, по истој матрици, ту бригу усмерава ка наводно угроженим Србима у Црној Гори. Та “брига“ се неславно завршила погибијом на хиљаде цивила и прогоном Срба из Хрватске, Босне и са Косова. То да се Србија меша у политички живот Црне Горе признао је и “албански четник“ (како га од милоште називају српски медији) Дритан Абазовић, који је отворено саопштио да је држава Србија помагала опозицији у овом изборном процесу – наводи у саопштењу портпарол ДПС.

Уколико Дачићу, како даље каже Николић, то није довољан доказ о мешању, „нека само погледа српске државне медије, таблоиде и политичке емисије који месецима сатанизују Црну Гору“. Дакле, Србију види као Сатану, иако глас из Србије не удара на Црну Гору него на извитопереног Ђукановића који гази народ и цркву.

– А није на одмет да проанализира и трошење уплата из буџета Србије за, како они кажу: “потребе јачања идентитета Срба у Црној Гори“. Уосталом, о његовом личном мешању говори и претња да грађанима пореклом из Црне Горе који живе у Србији, који подржавају политику званичне Подгорице, треба одузети српско држављанство?! Црна Гора никада неће бити део ни “албанског“, ни “српског света“, већ само европског, којем од 2006. одлучно стреми. Мултиетнички, мултиевропски склад и европске вредности су једини “свет“ којем Црна Гора припада и којем ће припадати, упркос свим покушајима тренутне српске власти и њених ментора да је спријече на том путу – тврди функционер ДПС (Николић) у саопштењу.

Јасно је да се саопштење директно написано по налогу Мила Ђукановића.

Извор: Танјуг