Регион

МИЛО СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ! Србима у Црној Гори прети тежак ударац! Хитно се огласио Милан Кнежевић! Ево шта се дешава!

Фото: Јутјуб

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је данас да не би био изненађен да Апелациони суд почетком октобра потврди првостепену пресуду у процесу за „покушај тероризма“ 2016, а којом су Андрија Мандић и он осуђени на по пет година затвора.

Кнежевић је за емисију Фокус б92 телевизије рекао да је инсценирани „државни удар“ имао доминантан циљ да уклони Мандића и њега са црногорске политичке сцене и забране Демократски фронт, као најјачи опозициони савез.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ми смо осуђени на по пет година затвора и стицањем околности очекује се да почетком октобра буду рочишта на којима ће се разматрати наше жалбе. Не би ме зачудило да Апелациони суд под притиском потврди пресуде Мандићу и мени, јер је интерес да се српски представници стигматизују и удаље из политичког живота“, рекао је Кнежевић.

Кнежевић је рекао да би се то могло догодити иако је, како каже, јасно да је Ђукановић инсценирао „државни удар“ на изборни дан 2016. јер је Демократски фронт, како каже, и тада требало да победи.

Додао је да ни Мандић ни он не желе тим питањем да оптерећују коалицију За будућност Црне Горе и кандидата за мандатара Здравка Кривокапића.

„А искрено мислим да не постоји ни неко велико интересовање унутар коалиције за нашу судбину“, казао је Кнежевић.

Истакао је да је „услов свих услова“ за формирање будуће власти повлачење Закона о слободи вероисповести, што је, како каже, могуће учинити у парламенту и пре формирања нове владе.

То је, додаје, нешто што је обећано грађанима Црне Горе.

Ситуацију у којој председник Црне Горе Мило Ђукановић оптужује председника Србије Александра Вучића да је срушио власт ДПС-а с једне стране, док други Вучића оптужује да руши победничку коалицију, Кнежевић назива шизофреном.

Говорећи о формирању владе, Кнежевић каже да се још није стигло до персоналних решења, јер, како каже, лидер УРА и носилац листе коалиције Црно на бијело Дритан Абазовић, тражи да Срби не могу бити на функцијама у ресорима безбедности.

„Ми не прихватамо да се делимо на подобне и неподобне Србе“, навео је Кнежевић и истакао да Демократски фронт има обавезу према својим гласачима.

„Победио је српски народ, ми не размишљамо о персоналним решењима, али бранимо интересе српског народа“, казао је Кнежевић.

Кнежевић предлаже измену закона о двојном држављанству

Кнежевић је изјавио да би нова црногорска влада требало да размотри питање давања двојног држављанства уз претходну озбиљну измену постојећег закона који регулише ту материју.

Новим законом о двојном држављанству, казао је Кнежевић, треба јасно прецизирати ко може да добије држављанство, а ко и право гласа у Црној Гори.

Постоје многи модалитети, додаје и истиче да сматра да црногорско држављанство треба да буде омогућено свакоме ко има било какве везе са Црном Гором из земаља региона, осим онима који се баве криминалом.

Претходно, међутим, како каже, постојећи закон мора да претрпи озбиљне измене и промене.

 

 

 

 

Извор: Тањуг