loading...
Регион

МИЛО У ШОКУ: Ово је нови председник Скупштине Црне Горе (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Алекса Бечић из Демократа нови је председник Парламента Црне Горе. Његов избор подржали су посланици три коалиције: “За будућност Црне Горе”, “Мир је наша нација” и “Црно на бијело, Бошњачка странка и Албанска листа Ник Ђељошај. Уздржани су били посланици ДПС-а, СД-а и СДП-а, против је била Либерална партија.

Од 71 убаченог листића, 46 је било важећих, од чега 45 гласова за и један против, саопштио је председавајући Миодраг Лекић.

Бечић је положио заклетву.

“Заклињем се да ћу дужност вршити по Уставу и закону, честито, одговорнмо и савесно, тако ми Бог помогао”.”Неописива је част бити изабран за председника највишег законодавног тела”, навео је он.

Захвалио је на избору колегама из коалиција, посебно колегама из мањинских партија на подршци и указаном поверењу.

“Они који ме нису гласали да знају да ћу се за њих још више борити, да су им моја врата широм отворена. Нећу их нападати, критиковати или проглашавати противницима државе. Хоћу да опозиција има бољи статус него што смо га ми имали”, поручио је Бечић.

Демократска култура и кохезија у друштву налажу да онај ко је на челу парламента мора да штити опозицију, јер без ње нема парламентаризма, истакао је он.

“Парламент не сме никада више бити проточни бојлер, ни брана реформској и развојној политици Црне Горе. Парламент је темељ и кров Црне Горе, душа демократије и то нико не сме угрозити. Непоштовање, нетолеранцију и свађе треба да замени дијалог, толеранција”, навео је Бечић.

Извор: sputniknews.com

loading...