Русија Свет

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Наваљни отпуштен из болнице! Ево шта ће бити са њим!

Немачка клиника „Шарите“, у којој је био хоспитализован руски блоге и опозиционар Алексеј Нааваљни, саопштила је да је он отпуштен из болнице.

„Алексеј Наваљни, који се од 22. августа лечио у Универзитетској болници ‘Шаритеу’, отпуштен је из болнице. Здравље пацијента поправило се до те мере да је могло да се прекине хитно лечење. Алексеј Наваљни лечио се у ‘Шаритеу’ 32 дана, од чега 24 дана на интензивној нези“, наводи се у саопштењу клинике.

Случај Наваљни

Наваљном је 20. августа позлило на лету из Томска у Москву. Авион је хитно слетео у Омску. Опозициони лидер превезен је у болницу, где је пао у кому. У почетку се претпостављало да је Наваљни отрован нечим што му је сипано у чај на аеродрому.

Лекари болнице у Омску су потом саопштили да му је здравствено стање стабилно и да, према резултатима обављених испитивања, код Наваљног нису пронађени знаци тровања, можданог удара, инфаркта, инфекција, нити вируса корона.

На захтев породице, блогер је 22. августа из Омска пребачен на клинику у Берлину.

Немачка влада је 2. септембра, позивајући се на лабораторију Бундесвера, саопштила да је руски опозиционар Алексеј Наваљни отрован супстанцом из групе хемијских бојних отрова „Новичок“. Лекари су 7. септембра пробудили Наваљног из коме.

Од Русије се захтева да спроведе истрагу, а званична Москва инсистира на томе да јој Берлин достави информације у вези с Наваљним.

Тужилаштво и полиција Русије започели су своје истраге већ првог дана хоспитализације Наваљног у Омску 20. августа. Руско тужилаштво је затражило од Немачке да објави информације о испитивањима и прелиминарним дијагнозама руског блогера. Пошто је захтев хитно прослеђен, Москва је очекивала једнако брз одговор од немачке престонице, али није добила никакве информације.

 

Извор: rs.sputniknews.com