Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Огласио се министар Синиша Мали: Доносимо сјајне вести из Вашингтона!

Министар финансија Србије Синиша Мали оценио је да долазак развојне америчке агенције ДФЦ која финансира пројекте које су од стратешке важности за читав свет у Србију значи да смо атрактивни и примамљиви за инвестирање.

Доносимо лепе вести из Вашингтона, истакао је Синиша Мали у емисији „Око“ на РТС-у.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми имамо мањи негативни утицај због кризе које изазвао корона вирус, на време смо донели мере. Ми смо јуче исплатили последњу минималну зараду, а за новооснована предузећа иду још две, постоји помоћ и за хотеле, видећемо какви ће нам бити приливи у септембру и октобру – рекао је министар Мали.

– Ми као држава немамо никакве користи од језера Газиводе, крећемо од нуле, отварамо могућност да искористимо ресурсе које то језеро нуди, морамо да искористимо овај тренутак да читав регион крене напред – нагласио је Синиша Мали.

– Они су (ДФЦ) спремни да директно инвестирају у приватна предузећа и да постану сувласници. Они тако желе да афирмишу развој капитала. Када говоримо о ‘Мини Шенгену’, можемо одмах имати резултата, убрзава се проток робе и материјала, сматрам да је то најважнија ставка у споразуму који са Северном Македонијом и Албанијом имају привредници Србије – рекао је Мали.

Додао је да није питање само величина тржишта, већ и атрактивност, и да је регионално повезивање популарно свуда у свету.

Министар је истакао да су преговори у Вашингтону били веома мучни и тешки, и да је огроман притисак био на председнику Александру Вучићу.

Министар је истакао да је неопходно да Србија привуче што више инвеститора, и истакао да ће покренути велике инфраструктурне пројекте захваљујући новцу који ће стићи.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Тањуг