Србија

НАЈНОВИЈИ ПРЕСЕК СТАЊА: Опет се смањује број ЗАРАЖЕНИХ!

СРБИЈА – У последњих 24 сата, данас до 15 часова, регистровано је 36 позитивних и нажалост 1 преминули.

У три ковид болнице Здравственог центра у Врању, према подацима од јутрос, укупан број пацијената је 24 од чега је 11 позитивно на корона вирус.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међу хоспитализованима нема деце, а тренутан број слободних места је 156, наводи се на сајту града. На лечење су примљена два нова пацијента, а пет пацијената је отпуштено на кућно лечење.

Током јучерашњег дана, у ковид амбуланти АТД обављено је 49 прегледа од чега првих 21, а контролних 28. Узоркована је крв код 26 пацијената и сачињено 27 РТГ снимака плућа, а осим тога, урађено је 26 ПЦР и 27 брзих тестова.

У Краљеву регистрована два нова случаја заразе

У Краљеву су од 67 узорака бриса узетих од особа са симптомима болести Ковид-19 или по другим индикацијама за тестирање, обрађених 6. септембра, регистрована два нова случаја заразе, подаци су Завода за јавно здравље Краљево који су објављени на сајту града.

Како се наводи, од почетка појаве вируса у нашој земљи до 6. септембра у том граду регистровано је укупно 1.387 случаја заразе вирусом корона. Од последњег извештаја, са територије града Краљева у Општој болници Студеница, није било преминулих.

Шабац покварио слику за викенд

Минулог викенда у Мачванском округу потврђена су два позитивна узорка на ковид-19 и оба су из Шапца, потврђено је у Заводу за јавно здравље. Од почетка септембра само један дан било је четворо позитивних, а осталима по два и укупно је до данас откривено дванаест позитивних на корону. Укупно је број позитивних од марта до сада 3.199, а тренутно је 276 оболелих.

У августу је за 31 дана потврђено 345 особа које су заражене коронавирусом, док је у јулу дошло до праве експлозије и за исти број дана потврђено је чак 2.559 позитивних узорака на корону. Од осам локалних самоуправа у округу је од почетка пандемије највише позитивних забележено у Шапцу њих 1.969, док их је са 63 потврђена најмање у Љубовији.

Према подацима лозничких здравствених установа у претходна три дана у Тријажном центру Дома здравља ‘’Др Миленко Марин’’ прегледано је 97 пацијента, а у амбуланти Инфективног одељења 27, од чега је 11 првих прегледа. Урађен је 71 рендгенски снимак плућа и откривено 11 нових пнеумонија. У болницу су примљена три, а отпуштено пет па је тренутно на лечењу седамнаест ковид пацијената. Т.Илић

У Браничевском и Подунавском округу по један новозаражени

У Браничевском и Подунавском округу епидемиолошка ситуација је нестабилна, али повољна с обзиром на то да немамо много новозаражених, изјавила је данас директорка Завода за јавно здравље Пожаревац Ана Јовановић и додала да је регистрован по један новозаражени случај у Петровцу и Смедереву.

„У Смедереву је то здравствени радник из смедеревске болнице тако да у том граду, од почетка епидемије, имамо 651 потврђен случај корона вируса, док у Петровцу, с једним новозараженим, имамо 199 позитивних случаја на Ковид 19 од почетка епидемије“, рекла је Јовановићева за Тањуг.

Када је реч о Браничевском округу, навела је да су од почетка епидемије у Великом Градишту регистрована 44 случаја позитивних на вирус корона, Голупцу 14, Жагубици 25, Жабарима 18, Кучеву 34, Малом Црнићу 10, а у Пожаревцу 304. Говорећи о Подунавском округу, поновила је да је у Смедереву са једним новозаразеним од почетка епидемије потврђен 651 случај корона вируса, док је у Смедеревској Паланци тај број 345, а и Великој Плани 183.

Извор: Курир.рс