Србија

НАСИЛНИК ПОНОВО ТУЧЕ: Миладин Ковачевић пребио девојку, па је опљачкао, полиција трага за БИВШИМ КОШАРКАШЕМ

Српска полиција трага за бившим кошаркашем Миладином Ковачевићем због сумње да је пребио девојку Т. Т., сазнаје „Блиц“.

Према незваничним информацијама, она га је пријавила за физичко насиље, али не само то. Како сазнајемо, Ковачевић је девојци узео и мобилни телефон и торбицу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извори „Блица“ наводе да се све десило пре два дана и, незванично, у њеном стану.

Миландин Ковачевић доспео је у жижу јавности 2008. године када је у САД брутално претукао студнета Брајана Штајнхауера, који је због последица пребијања три месеца провео у коми.

Иако је био ухапшен, и одузет му је пасош како не би могао да напусти САД, он је ипак успео да побегне и то тако што му је конзулат Србије у Њујорку издао привремену путну исправу са којом је напустио Америку и вратио се у Србију.

Тај дипломатски скандал коштао је грађане Србије чак 900.000 долара, колико је држава исплатила као одштету, а мало је рећи како је тај догађај у том тренутку утицао на односе Србије и САД.

Против Ковачевића је, иначе, паралелно вођена истрага и у САД и у Србији, која је по исплати одштете породици Штајнхауер, потпуно предата Србији, где је Ковачевић осуђен на две године и три месеца затвора.

Међутим, изашао је нешто раније, у новембру 2012. године.

Док је чекао суђење играо је у КК Врбас, а по изласку из затвора за КК Медијана. Оба пута без превише успеха.

Да му туча није страна, показао је и 2013. године на кошаркашкој утакмици Прве лиге. Како су писали медији, Ковачевић је тада као играч Меридијане оборио на паркет, а затим и шутнуо и пљунуо играча противничког КК Смедерева Дарка Рнића у финишу меча.

Кошаркашка лига је Ковачевићу, који је изашао из затвора у новембру, одредила новчану казну од 34.500 динара због неспортског понашања на утакмици, ударања ногом и пљувања противничког играча.

Он и неколико његових саиграча су после утакмице одигране 26. септембра, бесни због пораза (96:93), у свлачионици у дворани СЦ Смедерево разлупали славине, фен за косу, сушилице за руке и све што им је пало под руку.

Миладин Ковачевић, чији надимак је Миња, играо је кошарку за Бингамтон а, према тадашњим подацима са Универзитета, висок је 2,05 метара и тежак 118 килограма.

Американац кога је Ковачевић претукао, пошто се пробудио из коме, говорио је и за српске медије.

– Био сам у коми три месеца, веома дуго… Кад сам се пробудио имао сам 43 клограма, сама кост и кожа, мишићи су ми атрофирали. Нисам могао ништа. Ово како данас изгледам, у то је уложено хиљаде сати. Да бих био овако функционалан, да шетам, трчим, једем самостално, морао сам да радим као никад пре – рекао је пре неколико година за ТВ Прва Штајнхауер.

Извор: Блиц