Спорт

НАСТАО ХАОС НА УС ОПЕНУ! Ђоковић звао гувернера Њујорка! ОВО ЈЕ РАЗЛОГ!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић није био задовољан односом према француском тенисеру Адријану Манарину, којем град Њујорк није хтео да дозволи да изађе на терен против Александера Зверева у 3. колу УС Опена.

Иако је Ђоковић требало да припрема свој меч 3. кола против Јана Ленарда Штруфа, уместо тога сате је провео покушавајући да помогне Манарину да га пусте да изађе на терен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Разлог је то то што је Манарино био у контакту са Беноом Пером, који је био позитиван на корона вирус. Иако је играо прве две рунде, после нове одлуке државе Њујорк, требало је да му буде наложено да буде у карантину и услед тога, био би избачен са турнира.

Манаринов тренер контактирао је Новака са молбом да помогне, а Новак је то открио на конференцији за новинаре. Ђоковић је провео неколико сати комуницирајући са тренером Манарина, челницима АТП-а и УСТА, а покушао је преко познаника да дође и до највиших инстанци, односно градоначелника Њујорка, који је једини могао да промени одлуку и дозволи Манарину да игра.

Иако је изгубио много енергије на решавање ситуације са Манроним, на срећу, то није утицало на Новака, који је био сигуран против Немца у 3. колу.

Французу је на крају и дозвољено да изађе на терен, али је поражен са 3:1 од стране петог носиоца турнира.

Да, био сам свестан шта се дешава са Манарином. Био сам контактиран од стране његовог тренера, причали смо неколико сати, покушао сам да помогнем. Причао сам са АТП, покушао сам да добијем информације. Покушао сам да дођем до људи на највишим позицијама у Њујорку, кроз неке контакте да дођем до гувенера Њујорка, јер колико сам разумео он је био једини који је могао да промени одлуку да Манарино буде избечен са турнира. Не знам шта се на крају десило, рекли су ми само да је Манарину дозвољено да се такмичи и да изађе на терен што ми је било драго да видим.

Новак истиче да често није све у моћи АТП-а и УСТА, већ да зависе од одлука власти Њујорка.

– Менаџер турнира ми је рекао да ради на томе неколико сати. Нажалост, некада није на АТП у УСТА да доносе те одлуке, већ то одлучује Министарство здравља државе Њујорк. Знали смо то доласком овде. Нисам срећан како се развијала ситуација са француским тенисерима, јер су Делијен и Пеја били у сличној ситуацији и били су избачени са турнира и морали су да буду у карантину у својој соби. Потом смо имали ситуацију са француским тенисерима, јер је Беноа био позитиван. Али можда је то била грешка, јер је после неколико дана тест био негативан.

– То је још једна стуација о којој треба да се прича, јер има много лажних позитивних тестова у спорту и уопште. Мислим да је овде неколико НФЛ или бејзбол играча било позитивно, а затим је утврђено да је тест био погрешан и да су негативни. Много нелогичности. Комуникација није идеална, може да буде боља, али разумем и да АТП и УСТА не могу да доносе одлуке, већ зависе од власти Њујорка.

– Није лако, некада не желим да будем неко ко је између свега тога, али играчи су остављени са мало информација и моћи да се боре. Чудно је, чудна су времена, не знамо шта нам сутра доноси. Надам се да ће ово бити само овога пута и само ове године, али оно што чујем о Риму и Паризу, може да буде и горе – закључио је Новак.

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс