Србија

НИЈЕ МОГАО ДА ПРЕЋУТИ! Вучић брутално одговорио Захаровој: Ова изјава је шокирала Србију и Русију

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић одговарајући на питања новинара у Бриселу, прокоментарисао је и простаклук портпаролке руског министарства спољних послова Марије Захарове која је његов састанак са председником САД Доналдом Трампом и столицу на којој је тада седео, на друштвеним мрежама поредила са сценом из филма „Ниске страсти“…

– Што се тиче седења, дајте да то рашчистимо једном заувек. Не постоји ствар коју смо урадили, а да један део јавности у Србији није говорио све најгоре о томе… Постоје људи који једноставно мрзе и траже начин да би вам нешто рекли. Али обратите пажњу. Подсвест је чудо, ауто сугестија је чудо. Они увек највише говоре о себи. О себи највише говори и Марија Захарова. И примитивизам и простаклук који је показала говори о њој, а богами и о онима који су је ту поставили. Нека се они баве тиме, ја да јој одговарам нећу – рекао је Вучић и додао да разуме зашто је тако реаговала, јер је у Вашингтону било врло успешно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нека сви наставе свој посао, жао ми их је, јер сам ја и тамо штитио наше односе са Руском Федерацијом, и тамо сам одбио да потписујем да ћемо да купујемо ЛНГ који је два пута скупљи, а који је био у првобитном папиру, али шта ћете, људи не умеју да цене што Србија једина није увела санкције Русији, ни то што је Србија једина војно неутрална без икаквих жеља да приступа НАТО, једина која са Русијом изводи вежбе, ни што је Србија једина која директно ради на гасном снабдевању, дакле и на изградњи гасне инфструктуре, једина земља која директно купује оружје од њих на европском тлу и све друго…Шта да радите, ја да објашњавам нечији примитивизам и простатлук нисам у стању, нека они сами расправљају о томе међу собом -објашњава Вучић.

А по питању замерки опозиције на столицу на којој је седео у Овалној соби, председник каже:

– Замислите, дошао сам у Белу кућу и они вам кажу “идете у Овалну собу“, пошто је то посебна част и привилегија, за мене је привилегија споразум, за мене је важно шта је то што ми нудимо нашем народу, шта је то што ми кажемо нашим људима, шта је то што ми урадимо за наше људе, шта је то што је је резултат онога што доносимо и то је апсолутно најважније. Дошао је Рон Дзонсон, Дзаред Кушнер, Роберт О“Брајан, Гренел, потпредседник Мајк Пенс а то је комплетан врх САД и вас уводе на билатерални разговор са председником Трампом. Седи Трамп у својој високој фотељи, они мени достављају столицу, ја седам на ту столицу преко пута њега, говорим најслободније, имали смо изузетно отворени разговор, где сам чак бранио и наше односе са Кином, нисам имао проблем ни са тим, слушао ме је председник САД и сада замислите да сам ја рекао “знате, речи ће ми у Србији а што је то моја столица тако уска и мала и што ја немам тако велики сто и тако велику фотељу као ти, председниче САД“ – илустровао је бесмисленост тих примедби.

– И онда кажем “пошто сте такви и ставили сте ми тако малу столицу, а мени не прија тако мала столица, пошто ме баш брига за мој народ и баш ме брига за тај споразум, мени је много важна столица у коју ћу да седим и ја сада одох одавде“…

– И шта мислите на какву би то реакцију наишло људи у Србији? – запитао је Вучић и додао да то не говори због значаја тог питања, већ да покаже какви смо лицемери и како се понашамо неодговорно и шта је то што све замерамо људима који се боре за нешто добро за своју земљу.

Како каже, смета столица и некима из неких других земаља.

– Ја не маштам ни о ниским страстима, ни о столицама, ни о било чему другом… проблеме са својим сновима решавајте како хоћете, а ја сам сео на ту столицу да бих решавао проблеме Србије и да бих подигао Србију и њен углед у САД, да бих подигао углед у свету, да бих се борио за своју земљу и баш ме брига, нисам морао ни да седим, могао сам да стојим, да чуцим, могао сам и да клекнем, какве то везе има, ваљда је важно шта сам то што сам донео у Србији, ваљда је важно какав економски раст има Србија, колико болница смо изградили , колико путева смо изградили пруга – наглашава Вучић.

Да ли смо имали ратове или нисмо имали ратове, чувамо ли мир и стабилност или не, запитао је уз констатацију да су то питања за председника, а не где је седео.

– Ово није прича о седењу, ово је прича о добацивању, кибицивању, а мени да победим и да се борим ништа не смета, нећу имати комплекса и фрустрације… Ово све говори о онима који само мисле како себи да обезбеде удобнију фотељу и ротације, шофера и ништа више – закључио је Вучић.

Извор: Информер.рс