Регион

ЊЕГОВЕ РЕЧИ ОДЈЕКУЈУ РЕГИОНОМ! Мило Ђукановић открио све о изборима: Људи гледају у неверици

Наша је обавеза да наставимо да унапређујемо демократију, слободу, једнакост, људска права и владавину права. Да охрабрујемо демократску партиципацију, будемо транспарентни и одговорни, поручио је председник Црне Горе Мило Ђукановић на Твитеру поводом 15. септембра, Међународног дана демократије

„Недавни избори су потврдили напредак у демократском развоју црногорског друштва. Показали су да Црна Гора разуме процес демократије. И потврдили важност снажења демократских институција, укључујући и капацитета који ће јачати отпорност у односу на све бројније форме манипулација и дезинформација. Само уз пуно учешће, одговорност и сарадњу можемо јачати поверење и напредовати ка циљу да највише вредности демократије буду стварност сваког појединца“, поручио је Ђукановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према званичним резултатима парламентарних избора у Црној Гори који су одржани 30. августа, коалиција „Одлучно за Црну Гору! ДПС – Мило Ђукановић“ освојила је 30 мандата, коалиција „За будућност Црне Горе“ 27, коалиција „Мир је наша нација“ десет, а платформа „Црно на бијело“ четири мандата.

Социјалдемократе (СД) и Бошњачка странка (БС) имаће по три посланика, а Социјалдемократска партија (СДП) два.

По једног представника имаће Албанска листа „Ник Ђељошај – Генци Ниманбегу“ и коалиција „Једногласно“.

Извор: Информер.рс/rs.sputniknews.com