Србија

НОВА ОДЛУКА: Влада Србије прекида ВОЈНЕ ВЕЖБЕ са страним ПАРТНЕРИМА!

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Министар одбране Александар Вулин је данас саопштио да је Влада Републике Србије донела одлуку којом се замрзава одржавање свих војних вежби са страним партнерима због притисака из ЕУ.

– Република Србија се налази пред страшним и незаслуженим пририском Европске уније. Притисци који немају никаквог смисла и нису утемељени у нашим одлукама и нашим поступцима, па чак ни у реалности, и резултат су хистерије које која одређује политичке одлуке и правце великих земаља. Од нас се тражи по цену напуштања наше европске будућности, по цену још већих притисака на нашу државу и на наш народ на КиМ и у РС, напустимо планиране војне вежбе са Белорусијом – рекао је министар Вулин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Одлуком Народне скупштине Републике Србије ми смо војно неутрална земља. Да би сачували ту војну неутралност, или бар умањили последице појачаних напада на нашу земљу и нашу економију, Влада Републике Србије је на данашњој седници донела одлуку да се у наредних шест месеци прекине одржавање свих војних вежби са свим партнерима.

– У наредном периоду нећемо учествовати у било каквим вежбама или војним активностима ни са НАТО пактом, ни са ОДКБ-ом, ни са Русијом, ни са САД, ни са Кином, ни са ЕУ. Ни са истоком, ни са западом.

Извор: Новости.рс