loading...
Свет

О ЧЕМУ СЕ РАДИ? Нетанијаху се у уторак обраћа грађанима Косова

Б. Нетанјаху (Фото: Јутјуб)

Две недеље после споразума у Вашингтону, као и најаве о узајамном признавању Израела и Косова и отварања амбасаде привремених приштинских институција у Јерусалиму, израелски премијер Бењамин Нетанијаху обратиће се у уторак грађанима Косова путем видео поруке.

Нетанијаху ће се грађанима Косова обратити у уторак, 15. септембра, када се обележава Рош Хашана – јеврејска Нова година, пишу приштински медији.

Како је најављено, видео обраћање Нетанијахуа биће приказано током свечане јеврејске новогодишње церемоније, организоване у једном од хотела у Приштини.

Према дневном реду који су најавили организатори, поред видео поруке Нетанијахуа, током церемоније ће постојати и могућност успостављања директне веза са израелским премијером.На церемонију ће бити позвани председник привремених приштинских институција Хашим Тачи, председница скупштине Вјоса Османи и премијер Авдуллах Хоти.

Обраћању Нетанијахуа ће присуствовати главни рабин Албаније Иовл Каплан, који је организатор догађаја, наводе приштински медији.

Извор: sputniknews

loading...