Србија

Огласио се Зоран Ђорђевић и поручио слдеће: Александар Вучић има подршку ВЛАДЕ, али и грађана Србије!

Председник Србије Александар Вучић има пуну подршку Владе Србије за разговоре које ће водити у Вашингтону, а што је још важније, има и већинску подршку грађана, нарочито оних са КиМ, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић

Срби са КиМ су свесни тога да ће Вучић својом упорношћу и храброшћу на прави начин да представља Србију и да ће се борити за њихов миран и достојанствен живот, рекао је Ђорђевић Тањугу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Свесни су, наводи, и да ће преговори у Вашингтону такође бити тешки.

– Оно што је битно, како је и председник рекао, то је да морамо да се окренемо економији и на неки начин да кроз економска питања отворимо ове разговоре. Они ће свакако бити тешки, али има пуну подршку свих нас – рекао је Ђорђевић.

Влада Србије усвојила је на данашњој седници Декларацију о подршци активностима председника Републике Александра Вучића које се односе на разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини.

Како се наводи у документу, полазећи од раније утврђених принципа да ће представници Србије кроз преговоре тежити изналажењу споразумног и свеобухватног решења за КиМ, Влада подржава активности председника Александра Вучића поводом предстојећих разговора Београда и Приштине 3. и 4. септембра у Вашингтону, који ће се одржати под покровотељством америчког дипломате Ричарда Гренела.

Извор: Информер.рс