Србија

ОВО ЈЕ ЖРТВА МОНСТРУМА ИЗ НОВОГ САДА: Писац, драматург и сценариста, а радио је на пројектима филма о цару Душану и бици на Кошарама

Фото: Фејсбук принтскрин

Младић кога је Иван Контић (30) брутално претукао 24. августа у Новом Саду, а онда му онесвешћеном изломио обе руке је Миљан Мандић (28), писац, сценариста и драматург из Београда, који је ни крив ни дужан задобио трауме од монструма за цео живот!

Случај који је потресао Србију и даље нема епилог јер је Контић побегао од закона, претпоставља се, у Црну Гору, па је за њим расписана међународна потерница због покушаја убиства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Миљан је био „крив“ само због тога што се његов брат замерио криминалцу који не крије оданост црногорском властодршцу Милу Ђукановићу и често се слика са црногорским националним симболима, наводи „Српски телеграф“.

„Миљанов брат од стрица је недавно отпустио Контића са посла обезбеђења у својој фирми, па је овај побеснео. Само је вребао прилику да се освети, не бирајући мету. Ни крив ни дужан страдао је недужан момак, посвећен филмској уметности, који у животу није ни мрава згазио“, каже извор из истраге.

Несрећни младић иначе живи у Београду, али је често одлазио у Нови Сад, где је завршио драмски одсек Универзитета уметности.

Evo i duže verzije snimka prebijanja mladića u Novom Sadu. Taman da neobaveštena policija može sve da indetifikuje. Zemlja nam klizi u divljaštvo i ja tvrdim da je vlast za to odgovorna jer ovakvi uživaju punu zaštitu sistema!!! Da ja ovo nisam objavio ne bi ni bilo reakcije i sve bi leglo kao da se nije ni desilo.

Posted by Мирослав Паровић on Saturday, September 12, 2020

КОМШИНИЦА: МИЉАН ЈЕ ДИВАН МЛАДИЋ

Комшиница Радмила која станује на спрату испод Миљана на његовој београдској адреси за њега има само речи хвале.

„Миљан је добар комшија, увек дотеран и лепо обучен. Хтели смо да га именујемо за председника скупштине станара стамбене зграде јер делује као одговоран и спретан млади господин. Поправљао је понешто по згради и увек је спреман да пружи помоћ“, рекла је Радмила.

Кад је чула да је претучен, Радмила је била шокирана.

„Моја ћерка је професорка и познаје га, а баш сам је скоро питала да ли га виђа јер га ја дуго нисам видела. Стан у нашој згради Миљану је купио деда још одавно кад га је породица чувеног декана Техничког факултета добила у наследство. Његов стан има педесетак квадрата и потпуно је реновиран, тако да је једно време Миљан издавао странцима свој стан, а изнајмљивао стан преко пута за мање новца. Од пре неког времена он се вратио у свој стан. Миљан је дружељубив дечко и често је с младим људима из унутрашњости који изнајмљују станове у нашој згради, а којих имао прилично, правио журке и седељке. Од короне се то променило, па и њега нисам срела дуго“, испричала је љубазна Београђанка.

Извор: Курир.рс/Српски телеграф