Србија

Ово нико није очекивао! КОНА СУ ПИТАЛИ КОЛИКО ЈЕ У СРБИЈИ ЗАИСТА ЉУДИ УМРЛО ОД КОРОНЕ! Ово је одговор!

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса доктор Предраг Кон открио је данас да ради анализу смртности за територију Београда како би се добили прецизни подаци о броју жртава ковида.

– Врло је битно схватити да ти подаци, када је аналитика у питању, потврде о смрти у заводе стижу два месеца након месеца смрти, тако да у овом трнеутку имам само податке до јуна и када погледате Београд, то можете да гледате на различите начине – рекао је о почетку свог истраживања гостујући на ТВ Прва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да треба знати „шта је оно што је непосредни, основни и узрок смрти продужене болести“.

– Има дијагноза које су врло вероватно повезане са ковидом. На пример од пнеумоније као основног узрока смрти је преминуло 29 лица, раније нема ниједног таквог случаја. Затим бронхопнеумонија, неозначене пнеумоније… Када се то сабере добије се оно што је непосредно пријављено као потврђено или непотвђено, 210 смртних случајева је у Београду до јуна – објаснио је др Кон.

Податке о смртности је упоређивао са протеклих четири године.

– Више смртности забележен је у марту, 92 лица више је умрло него претходних четири године у просеку у том месецу. У априлу је забележено 246 више, док је у мају 85 мање. Поново је регистрован већи број у јуну 92 више у односу на просечан број током исток месеца претходне четири године. Задоминирало је неко схватање да је овде поумирало хиљаде људи а то нема везе са истином – казао је др Кон.

Још једном је нагласио да су подаци непотпуни и да су још увек „само претпоставке“.

Експлозија у јулу и августу

– Експлозија настаје у јулу и августу, зато су ови подаци непотпуни. Први показатељи говоре да је тога било у јулу колико укупно у осталим месецима, а да је вишак смртности и дупло, до 500 више, у односу на претходне четири године, али то су само претпоставке. Мој закључак је да имамо вишак смртности као што је и Републички завод за статистику рекао, али не може да се каже да је то исто што и потврђен случај – закључио је др Кон.

Он се поново осврнуо и на модел који је применила Шведска у борби против корона вируса, где су забележене знатно веће стопе смртности.

– То је модел где скоро ништа и не предузимате него пуштате да се вирус преноси и прекатично односи жртве и имају велики број жртава. Питање се поставља шта смо ми радили, колико ми имамо жртава, а то је нешто што ја сада радим кроз ову анализу – рекао је др Кон.

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс