Србија

ОВО НИСТЕ ЗНАЛИ! Брат Дритана Абазовића живи у Београду и често га виђамо на ТВ екранима! Ево ко је он!

Сестра и брат Дритана Абазовића, обоје специјалисти медицине, живе у Београду где граде завидне професионалне каријере.

Највећа звезда избора у Црној Гори је Албанац Дритан Абазовић за кога кажу да држи „кључ“ нове црногорске владе. Ево и неких детаља из његовог приватног живота.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дритан Абазовић има 35 година, а у политици је од својих двадесетих. Био је један од оснивача политичке партије Позитивна Црна Гора 2012. године, која је тада освојила седам мандата, а Абазовић је постао најмлађи члан тог сазива Скупштине Црне Горе.

Две године касније, након подела, напушта ову партију и функционише као независни посланик до 2015. године, када се прикључује новооснованој Уједињеној реформској акцији (УРА), на чијем је данас челу.

О њему јавност у Србији мало зна, а за кратко време, након пораза ДПС-а Мила Ђукановића, постао је регионална звезда!

Завидне каријере доктора

Сестра и брат Дритана Абазовића, обоје специјалисти медицине, живе у Београду, где граде завидне професионалне каријере.

То нарочито важи за Дритановог старијег брата, др. Џихана Абазовића, специјалисту ургентне медицине, који је признати стручњак у области регенеративне медицине и примјене матичних ћелија за лечење разних болести, о чему често говори за српске медије.

Бави се применом матићних ћелија у ортопедији, неурологији и у оквиру лечења КОВИД-19, а потпредседник је Асоцијације за биологију и регенеративну медицину.

Поред тога, аутор и коаутор је бројних радова из области регенеративне медицине. Џихан је основне студије завршио на Медицинском факултету Универзитета у Београду, где је завршио и специјализацију из ургентне медицине.

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Мондо