Србија

ПАЗИТЕ ШТА ИМАТЕ У ЏЕПУ: Полиција га привела због таблете “ксалола”, сад му прети затвор

Фото: Pixabay.com

Краљевчанин Д.Б. (43) могао б да завршиу затвоиру јер му је полиција у џепу пронашла једну таблету лека антидепресива – ксалола, за који у том тренутку није поседовао лекарски рецепт. Он је за Нова.рс испричао да се због свега што му се због тога касније дешавало у полицији и у тужилаштву, осећа крајње понижавајуће.

“Осећам се као да сам криминалац, а при томе никада нисам имао ниједну казну. Немам ни посао. Од ове државе ништа нисам добио. Сада ми прете затвором због једне таблете”, испричао је за наш портал Д.Б.

Овај Краљевчанин каже да је све почело у фебруару ове године, након што су једне ноћи другарицу и њега, зауставили полицајци како би их легитимисали.

“Почели су да ми претресају џепове. И у једном од панталона, била је једна таблета ксалола. Нисам их одавно ни носио, и заборавио сам шта је било у њима. Питали су ме да ли је моја и да ли имам лекарски рецепт. Рекао сам да је она ту вероватно пар година, јер ми их је лекар у том периоду преписао. Али, да немам рецепт који је старији од два месеца, што су они захтевали. И привели су ме у полицијску станицу”, рекао нам је Д.Б.

Након што је све ово испричао и у полицији како би се сачинила службена белешка, њему је речено да ће га позвати неко од инспектора како би се наставило са даљим радњама.

“Прошло је од тада скоро шест месеци. И онда је уследио позив из Основног јавног тужилаштва у Краљеву. Отишао сам код једног заменика тужиоца који ми је некако театрално запретио притвором, зато што се нисам јавио. А иначе, у личној карти се водим да живим у Београду, и могуће да је због тога дошло до неспоразума. Рекао сам му да нисам ништа добио, и да бих се јавио”, прича овај Краљевчанин.

Заменик тужиоца га је како нам је објаснио, питао да му потврди да ли је код њега нађена таблета, тражио рецепт који није старији од два месеца у тренутку привођења и понудио му које опције има Д.Б.

“Рекао ми је да могу да платим држави новац, да обављам друштвено користан рад или да идем у затвор. Рекао сам му да сам у шоку због тога што он мени то прича. Нисам могао да верујем да сам ја урадио било шта што је прекршај. А сада ме третирају као криминалца. Никада у животу нисам био на суду. Чак сам био и на ивици суза, због свега јер ми се тако нешто дешава. Замолио сам га да ми да времена да се мало распитам”, каже Д.Б.

Наш саговорник каже да је му је следећи разговор у тужилаштву заказан за десетак дана. И да му је наложено да мора да донесе лекарски рецепт за издавање ксалола или ће бити процесуиран.

Према нашим сазнањима, овом Краљевчанину би се у супротном могло судити због неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога, члан 246а, кривичног законика.

Извор: Нова