loading...
Регион

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Пале прве оптужнице против Милових људи! Ево шта се дешава!

Основно тужилаштво у Подгорици подигло је оптужницу против Милене Орландић, која је вршећи увид у изборни материјал у име Демократске партије социјалиста (ДПС), покушала да изазове неправилност на бирачком месту и створи, како је сумњала опозиција, услове за понављање избора, јављају Вијести.

Основно државно тужилаштво (ОДТ) Подгорица терети Орландић за кривично дело уништавање докумената о гласању, за шта је запрећена најблажа казна – новчана или затвор до три године.

Орландићева је ухапшена 2. септембра након што је у име ДПС-а вршила увид у изборни материјал Општинске изборне комисије Подгорица, када је покушала да склони два контролна купона с бирачког места, како се не би слагали с бројем гласачких листића.

О томе је сачињен записник који су потписали чланови ОИК и позвана полиција.

Исто тужилаштво такође је у хитном року поднело оптужни акт и против чланице подгоричког одбора ДПС-а Душице Вулић због сумње да је извршила кривично дело повреда слободе опредељења при гласању, саопштила је раније портпаролка ОДТ-а.

Вулићева се чује на снимку који је 18. августа објавио портал Ин4с како условљава кандидата за професионални ангажман у Војсци Црне Горе подршком ДПС-у за парламентарне изборе који су одржани 30. августа.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг

loading...