Србија

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ МАЈКЕ ПОГИНУЛОГ ПИЛОТА: Звонко ме је звао пола сата пре лета

ЕКИПА “Новости” била је у породичној кући страдалог Звонка, пре сазнања о судбини пилота и коопилота. Родитељи и неколико пријатеља и рођака већ су били у сузама, забринути, тужни.

Нико, међутим, још није желео да поверује у најгоре. Прочуло се да је наводно пилот катапултирао у насељу Чолаковићи у Брасини…Све непроверено, незванично што бригу чини још већим и отвара пут црним слутњама, али зрно наде је постојало.

– Пола сата пре лета, Звонко ме је позвао рекао ми да изађем на терасу да ће летети изнад наших кућа – прича за “Новости” мајка Мара.

– Чекала сам га “као озебло сунце”, он је наш понос и дика у сваком смислу и као дете, и као човек и као пилот. Шта се, у међувремену, десило не знам.

Отац Драган каже да зна сина у душу, али и његова размишљања о летовима и каже: Ко зна колико пута ми је говорио да никад, ни по коју цену, не би оставио некога у авиону а он сам да каталпутира.

Никада, наглашавао је, не би то учинио. Сигуран сам да то ни сада није учинио, јер га краси снажан морал, професионалност и човекољубље.

И Звонков стриц, Видоје, био је пилот, потпуковник авијације ЈНА. Млађи Васиљевић је тако наставио војничку и пилотску традицију овог часног дома у Доњој Борини.

Видоје је трагично погинуо, пре двадесетак година, али не у лету, већ је пао са куће једног пријатеља ком је помагао у изливању куће.

Извор: Новости