Србија

Предраг Кон објавио ново упозорење: Ево коме се обраћа!

Фото: Јутјуб

Епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон огласио се данас путем друштвене мреже Фејсбук и још једном апеловао на поштовање епидемиолошких мера, а посебан акценат ставио је на средњошколце.

„Ко год улази у јавни превоз без маске, јавно и намерно бојкотује противепидемијске мере. У ситуацији када нам је средњешколска омладина у превозу шаље им потпуно погрешну поруку. Јавни превоз је идеално место за преношење вируса“, написао је др Кон на свом Фејсбук профилу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је нагласио и да „само заједно можемо успорити овај вирус и сачувати што је могуће више живота. Носите маске у свим ситуацијама када је прописано“.

Доктор Кон се и претходних дана оглашавао путем Фејсбука најпре када је оштро реаговао на слике и снимке које су му послали његови пријатељи на којима су приказане прославе са великим бројем људи у Врњачкој Бањи и Смедереву.

Недуго затим упутио је и „јавни позив“ свим државним функционерима, такође путем Фејсбука.

– Имамо силазни тренд, али довољан је један ексцес да се вирус рашири. Не одмах, али за две недеље, и зато је то подмукло – истакао је др Кон на јучерашњој прес конференцији и додао да зато и даље нема попуштања мера, и ако су, како каже, „притисци све јачи“.

Подсећамо, у последња 24 сата на корона вирус у Србији су тестиране 7.848 особе, њих 77 било је позитивно на тесту, а нажалост, преминуле су две особе.

Извор: Блиц.рс