loading...
Русија

Председник Русије ХИТНО РЕАГОВАО: Стигло наређење, кренули у АКЦИЈУ!

Драматичне сцене.

Војни бродови руске Тихоокеанске флоте хитно су послати у помоћ танкеру “Њу дајамонд” на коме је избио пожар у Индијском океану, саопштио је Национални центар за управу одбраном Русије.

– Одред ратних бродова Тихооеканске флоте који чине велики противподморнички бродови “Адмирал Трибуц” и “Адмирал Виноградов”, велики поморски танкер “Борис Бутома”, а који су плански прелазили у Андаманско море ради учешц́а у заједничким руско-индијским поморским војним вежбама “Индра нејви”, послати су у подручје где се налази танкер “Њу Дајамонд” (матична лука Панама) у Индијском океану – наводи се у саопштењу.

Истиче се да је брод, који је пловио из Кувајта у Индију, 180 миља удаљен од обале Шри Ланке. Руски војно-дипломатски извор је објаснио како ће руски бродови помоћи.

– До танкера је остало још пет часова пловидбе. Цела посада, осим капетана и још једног морнара, налази се у спасилачким чамцима. Руски бродови, који су били удаљени осам сати пловидбе, могу спасити посаду тако што ће их укрцати на своје бродове са мора – рекао је он.

Пожар на танкеру и евакуација радника
Такође је додао да је пожар на танкеру избио услед експлозије.

Извор: Ало.рс