Србија

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ СЕ ОГЛАСИО НА ИНСТАГРАМУ! Ово је веома важан дан за нашу земљу

БЕОГРАД – Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са @miroslav.lajcak, специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и Метјуом Палмером, замеником помоћника државног секретара САД и специјалним представником за Западни Балкан, објављено је на званичном Инстаграм налогу председника Србије Александра Вучића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тема састанка је дијалог Београда и Приштине, досад постигнуто на састанцима са обе стране Атлантика, као и наредни кораци у овом процесу.

Састанак се одржава у здради Мисије Републике Србије при ЕУ, а разговара се о до сада постигнутом и наредним корацима у нормализацији односа Београда и Приштине. Овим састанком председник Вућић започео је своју дводневну радну посету Бриселу у који је стигао јутрос директно из Вашингтона.

Предвиђено је да се председник Србије током боравка у Бриселу састане са и председавајућим Спољнополитичког одбора Европског парламента Дејвидом Мекалистером и комесаром за проширење ЕУ Оливером Вархејијем.

Сутра од 11 часова председник Александар Вућић предводиће делегацију Србије у разговорима о нормализацији односа између Београда и Приштине која се одржава на високом политичком нивоу уз посредство шефа дипломатије ЕУ Жосепа Борела и специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчка.

Извор: Курир.рс/Инстаграм