Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОТКРИО СВЕ! Ево шта ће бити са дијалогом Београда и Приштине

Он је рекао да колико је разумео преговори на техничком нивоу у Бриселу неће одржати због короне, али да је Србија увек спремна

Председник Србије Александар Вучић рекао је да верује да ће односи са Америком бити бољи, али и да Србија мора много да ради, да се труди и да једни према другима покажемо више поштовања, да би они били на нивоу на ком би Србија желела.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Верујем да је долазак ДФЦ-а са Гренелом на челу веома добар знак – рекао је он.

О језеру „Трамп“
На питање о томе чија је идеја да се језеро на Косову и Метохији назове језеро „Трамп“ Вучић је рекао да мисли да је то идеја народа и да је то људска реакција.

– Тај однос према председнику Трампу који постоји у Србији, и шта год буде било на изборима, нико неће рећи да то није тако. Он је донео нови ветар за развој односа Србије и Америке. Годфри је променио начин и приступ који су већина америчких амбасадора имали у овој земљи и зато ужива поштовање и зато је поверење у САД са 8 дошло на 26 одсто, то су револуционарне промене. Задовољан сам због тога јер су нам они потребни као савезници – рекао је председник.

– И кад попијем четири чашице шљивовице, довољно сам трезвен и трезан да знам колики су нам Американци савезници за пријатељство, сарадњу и економски напредак – подвукао је Вучић.

О наставку дијалога
– Ми смо дуго и томе, ветерани смо. Не постоји проблем на Косову који не познајем, али ми смо данас 60 одсто страних директних инвестиција заврши у Србиији. Сада чекам да видим да ли ћемо бити број један по стопи раста у Европи, можда ће Ирска бити испред нас, и то због америчких компанија, али тешко било ко други – рекао је он.

Он је рекао да колико је разумео преговори у Бриселу се неће одржати због короне, али да је Србија увек спремна.

– За разговоре, преговоре али и тешка решења смо спремни. Али за танго је потребно двоје – казао је председник.

Када је реч о наставку дијалога са Приштином он је поновио да тамошње привремене институције морају да схвате да је решење само у компромису.

– За разлику од њих, не могу да се играм игара окривљавања. Нестсо мора да се промени у друштву у Приштини, да разумеју да само компромисно решење јесте решење и да се неће догодити да неко узме чекић и лупи мене у главу или Србију, па ће онда Србија да призна независност – рекао је он.

„Парцелу у Прањанима уступићу, за мештане“
Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће парцелу коју је добио на поклон од мештана Прањана уступити, за развој тог места и на добробит мештана.

– Видећу како да ту парцелу да искористимо за местане Прањана, није то за мене – рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

На питање има ли потврда да је његов брат или било ко из породице наводни власник земљишта у Војводини, рекао је да већ четврти дан чека доказе од медија, који су то преносили, али, каже, још није добио потврду где се тачно налази то земљиште.

Он је одговарао на питања медија у Прањанима где је данас присуствовао обележавању 76. годишњице операције „Халијард“.

Извор: Телеграф.рс