Спорт

ПРЕКИНУТА ЂОКОВИЋЕВА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ У ПАРИЗУ! Новаку није дозвољено да заврши своје излагање на Ролан Гаросу!

Конференција најбољег тенисера света Новака Ђоковића уочи његовог наступа на Ролан Гаросу напрасно је прекинута.

Ђоковић је био упитан о о проблемима са пандемијом коронавируса и како се носи са стресом јер би уколико буде позитиван ПЦР тесту, могао би да буде дисквалификован.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Мислим да је то стрес ако изаберете да то посматрате као стрес. Ја сам изабрао да то не буде случај. У питању су ствари на које не могу да утичем. Могу само да пробам да себе доведем у ситуацију да играм добро, надајући се да ћу имати шансу да се надмећем, да будем негативан на тесту, али ако се догоди резултат који није негативан… онда – то вам је, што вам је. Треба то прихватити… А стварно је тужно што су неки играчи баш тако дисквалификовани из главног дела турнира, неки и из квалификација. Волео бих да су они који су били позитивни на тесту – потом, 24 сата касније, још једном били тестирани, како би се утврдило да ли је оно било ‘лажно позитиван’ резултат, или стварно позитиван. Ако је двапут био позитиван резултат, онда би, наравно, требало да такав играч буде ван турнира, али ако је у питању лажно позитиван провобитни резултат, требало би му дозволити да игра. А то није био случај овде, то није био случај ни у Њујорку, али јесте можда на неким другим АТП турнирима. Зато је све то мало збуњујуће за нас. Није лако ни за саме организаторе турнира да изађу на крај са толиком количином тестирања, услед великог броја учесника, али мислим… Било би више фер према играчима да имају шансу да можда буду у изолацији 24 сата, пре него што ураде други тест. Јер, много је доказа да је било лажно позитивних резултата, не само у тенису, него иначе“, рекао је најбољи тенисер света.

У том тренутку је водитељ конференције почео да говори „Хвала вам“, прекидајући обраћање одмах после „незгодне теме“ о којој је Ђоковић говорио са жељом да заврши конференцију за медије.

Међутим један од новинара то није чуо, па је брзо рекао српском асу „да би ово требало да буде његов Ролан Гарос, јер је неке гренд слемове освајао много више пута, а париски само једном“.

Ђоковић се само насмејао и одговорио:

„Знате, у мојој земљи се каже ‘Из ваших уста у Божје уши’! Надам се да ће то што сте рекли – да се и оствари, да ћу моћи да освојим титулу. Желим то, веома сам мотивисан. Сањао сам толико дуго титулу на Ролан Гаросу, губио три финала пре освајања трофеја 2016, што ми је био један од најлепших тренутака у каријери. Надам се да ће то можда бити и ове године. Видећемо“.

Таман када је следећи новинар кренуо са новим питањем, изговоривши „Компликовано…“, водитељ конференције је, овога пута успешно, обелоданио да се обраћање јавности најбољег тенисера света из само њему знаних разлога завршава.

Извор: Курир спорт