Спорт

ПРОМЕНИО ПЛОЧУ! Након што је подржао Србина, Надал сада жестоко оплео по њему: Ово нико није очекивао

Рафаел Надал се враћа тенису после чак седам месеци паузе, а Новак Ђоковић му је константно у мислима.

Након што је, говорећи о Нолетовој дисквалификацији са УС Опена, рекао да му је „жао што је до тога дошло“, Шпанац је мало „променио плочу“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је, наиме, у Риму „ударио“ по Ђоковићу који је решио да са бројним колегама формира Удружење професионалних играча тениса (ПТПА), које би ван Асоцијације тениских професионалаца (АТП) и тамошњег Савета тенисера требало да се бори за боља права актера „белог спора“.

Подсетимо, Ноле је напустио Савет играча у коме је био председник и са Васеком Поспишилом покренуо иницијативу да се оформи независно тело, својеврсан синдикат играча. Тим поводом су се обратили свим колегама, бројни су се одазвали том позиву, али не Рафа и Роџер Федерер.

Сада је, дошавши на римски мастерс, Шпанац после поменутог „жао ми је Новака“, о њему и ПТПА-иницијативи рекао следеће:

„Разумем ја незадовољство појединих спортиста који су потписом подржали тај предлог, али постоје ту многа питања без одговора. Уз то, мислим да ово није прави моменат (за формирање нечег таквог)“, почео је Надал.

Томе је одмах додао и следеће:

„Чак и да нисмо у ситуацији у којој смо, многи детаљи ту нису јасни. А уз то, неке ствари нису ни постављене како треба. На све то, ми пролазимо кроз једну светску кризу, у сваком аспекту те речи. Тешка су ово времена за све нас, за играче, организаторе, целу тениску турнеју. Требало би да се држимо заједно, а не да свако од нас ради из неких својих личних интереса“, рекао је Рафел Надал и тиме индиректно оптужио Ђоковића да је изласком из АТП-овог Савета играча заправо „гледао своја посла“, а не заједничке циљеве тенисера.

Што се римског мастерса тиче, Рафаел Надал, који је био слободан у првом колу, у другом ће играти против Пабла Керења Бусте, с којом се Ноле састао у, за њега кобном, мечу осмине финала УС Опена.

Ђоковић још увек не зна ривала у другој рунди, а то ће постати познато када свој меч у Риму одиграју Тенис Сандгрен и Салваторе Карузо.

Извор: Блиц.рс