Србија

РЕГИОН СЕ ТРЕСЕ! ВУЧИЋ: Кривокапић ће морати да призна да је говорио неистину

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас кандидата за мандатара Владе Црне Горе Здравка Кривокапића да нас упозна што пре о свим елементима наводне сарадње Вучића и председника Црне Горе Мила Ђукановића.

„Посебно у пословним варијантама. И ја сам сигуран да ће он или рећи да је лагао или ће донети доказе. Пошто знам да је немогуће да донесе доказе, као што знам да о томе никада о томе нисмо ни причали, јер ја нисам бизнисмен већ напредак нашег народа“, навео је председник Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тако је одговорио на питање како коментарише то што је Кривокапић изрекао најгоре ствари о њему, па чак и да је са председником Ђукановићем наводно у бизнису у пројекту Београд на води.

„Мораће да призна Кривокапић да је говорио неистине“, додао је Вучић.

Каже да то није једина неистина и да је много неистина о улози Србије у ЦГ изнео и Ђукановић.

„Ми на то не морамо да се осврћемо“, додао је Вучић.

Упитан како коментарише и то што српска опозиција каже да је сада у проблему, јер не може да „контролише“ тројицу лидера у ЦГ и како ће се даље развијати односи Србије и ЦГ и хоће ли позвати Кривокапића у посету, Вучић каже да је невероватно како контрадикторне ствари људи изговарају.

Објашњава да је најсмешније то што га у последњих 20 дана оптужују и Ђукановић да га је срушио, затим су га оптуживали противници Ђукановића да је помагао, док су данас пронашли нову флоскулу, па кажу да је „Вучић хтео да ослаби Ђукановића, али не баш да га сруши“.

„Све сте то могли да видите у истим новинама и од истих људи да се чцује и да ли је могуће да људи тако контрадикторне ствари изговарају“.

Указао је да може да се види много више мешања из Црне Горе и других земаља у региону у наше унутрашње односе, пошто су многи у региону признали независност тзв.Косова и на најдиркетнији начин се умешали у унутрашње ствари Србије и погазили резолуцију 1244 и да сада говоре, „ето како се Србија меша“.

„Србија само жели да покаже бригу за свој народ и то је наше легитимно право и у складу са свим европским конвенцијама и то нико не може да нам забрани“, поручио је Вучић.

Додаје да никада није имамо никакве пословне аранжмане са Ђукановићем, као и да је мислио да је то остало на Миловану Бркићу и опозиционим лидерима који не могу да дођу до цензуса.

О Београду на води

Што се тиче оптужби да има наводно бизнис са Ђукановићем у Београду на води, каже да мисли да Ђукановић једва да зна где се налази Београд на води.

„Мислим да никада ниједну реч нисмо разменили о томе, иако сам веома поносан на тај пројекат“, додао је Вучић.

Истиче да је иначе поносан на тај пројекат где данас има 1.700 радника на том највећем градилишту југостичне Европе, који ће да буде нови центар града.

Не познајем ни Кривокапића, ни Бечића, ни Абазовића

Што се тиче Кривокапића, Вучић истиче да свим људима у ЦГ жели све најбоље, као и да никога од тројице лидера не познаје.

„Мислим да сам једном у животу видео Бечића, али то је било када смо били овде у опозицији, ако се не варам. Никада их у животу нисам видео. Ето колико сам желео некога наводно да контролишем. За мене су важни они људи са којима имамо пријатељске и братске односе, а то су Андрија Мандић и Милан Кнежевић и верујемо да ће тако бити и са Милачићем, јер су то људи који не крију да припадају српском народу и зато ми имамо право легитимно да се боримо за остваривање њихових колективних и сваких других права“.

 

 

 

Извор: Курир.рс/Тањуг