Русија

РУСИ СЕ ОГЛАСИЛИ ПОСЛЕ КОМЕНТАРА ЗАХАРОВЕ! Срби су за нас братски народ, али…

Портпарол председника Владиммира Путина, Дмитриј Песков је реаговао на погрешно протумачен пост Марије Захарове на Фејсбуку, те саопштио да је вероватно дошло до неспоразума у вези с појединим формулацијама у њеној објави поводом посете председника Србије Вашингтону. Истакао је да су односи Србије и Русије стратешког карактера и да су Срби за Русију братски народ.

„Могуће је да је дошло до неспоразума у вези са појединим формулацијама, знам да се моја колегиница извинила. Стога полазимо од тога да нико неће сумњати у приврженост и дубоко поштовање према Србији у целини, и конкретно српског руководства“, рекао је Песков.

Додао је да су односи Србије и Русије стратешког карактера.

„Наши пријатељски, партнерски односи, стратешко партнерство са Србијом, су један од најважнијих приоритета наше спољне политике. Српски народ је наш братски народ и апсолутно сви, без изузетка, руководство Русије, стручњаци, су привржене присталице даљег развоја нашег партнерства“, рекао је Песков,

Песков је додао да Министарство спољних послова Русије чини много у циљу развоја и продубљивања односа између Русије и Србије, између осталог и у циљу заштите интереса братског народа у Србији у међународној арени.

Извор: Восток