Србија

СИН НАСТРАДАЛОГ ПИЛОТА: На вестима сам чуо да се срушио авион, када су рекли да је у питању МИГ-21 знао сам да је…

У почетку нико није знао шта се дешава. Био му је слободан дан, али су га замолили да дође како би летео са колегом, испричала је пријатељица мајора Дејана Крсника (49), који је у петак ујутру погинуо у паду војног авиона у селу Брасина код Малог Зворника, заједно с колегом Звонком Васиљевићем (43), капетаном прве класе

Прочитао сам на интернету, на вестима, да је пао авион. Кад је стигла информација да је реч о војном авиону МИГ 21, знао сам да је тата у њему, али сам се надао да се катапултирао и да је преживео.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је својој пријатељици испричао син мајора Дејана Крсника (49), који је у петак ујутру погинуо у паду војног авиона у селу Брасина код Малог Зворника, заједно с колегом Звонком Васиљевићем (43), капетаном прве класе. Трагедија се десила око 9.15 сати, а Крсник и Васиљевић полетели су са аеродрома у Батајници како би извршили редовни летачки задатак, пише „Курир“.

Прима саучешће
Син јединац мајора Крсника јуче је с мајком примао саучешће у стану у Земуну. Његова пријатељица каже да јој је испричао шта се дешавало кобног дана.

– Рекао ми је да је Дејан у петак требало да буде слободан, али су га звали с посла и молили га да дође на аеродром како би летео с Васиљевићем. Дејан је пристао да и на слободан дан ради – каже пријатељица.

Према њеним речима, Дејанов син се до последњег тренутка надао да му је отац преживео несрећу.

– У почетку нико није знао шта се дешава. Дејановог сина су звали пријатељи, родбина, колеге, распитивали се како је. После неколико сати су му јавили да је погинуо, а он је морао да то саопшти мајци. Рекао ми је да му се цео свет срушио, да је у том тренутку испустио слушалицу коју је држао – прича саговорница и наставља:

– Питала сам га да ли зна шта је узрок трагедије, рекао ми је да не зна, да им још ништа нису саопштили, те да ће истрага утврдити шта се догодило.

Крсникови пријатељи и колеге кажу да је био велики професионалац и да је прошао сва ратишта.

– Мајор је ускоро требало да оде у пензију, ово му је био међу последњим задацима у војсци. Планирао је да, кад се пензионише, настави да ради као инструктор летења у пилотској академији у Вршцу, коју похађа и његов син. Прошао је сва ратишта, а учествовао је и у одбрани земље 1999. – каже пријатељ.

Били понос
Лепе речи за њега имају и комшије из Земуна, наводећи да је био велики господин.

– То је дивна и сталожена породица, сада је остала без стуба. Дејанови син и жена треба да буду поносни – рекао је комшија.

Министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић, командант РВ и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић, командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Бране Крњајић и колеге из јединице обишли су породице погинулих.

– Ратно ваздухопловство изгубило је двојицу врхунских, искусних пилота, добре људе, омиљене у колективу. Све задатке извршавали су одговорно, одани својој официрској професији и свом народу. Били су део нашег поноса – наводи се у саопштењу министарства.

 

Извор: Курир.рс