Русија

СЈАЈНЕ ВЕСТИ! Шојгу саопштио: Руска војска је извршила интервенцију и однела победу у рату!

Сергеј Шојгу (Фото: Јутјуб)

Москва — Међународна терористичка организација Исламска држава (ИД) у Сирији је потпуно уништена током руских операција, навео је Сергеј Шојгу.

Руски министар спољних послова је у ауторском тексту објављеном у листу Црвена звезда поводом 5. годишњице руског ангажовања у Сирији, навео и да ниједан припадник ИД није успео да уђе на територију Руске Федерације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Задатак које нам је поставио врховни командант пре 5 година у потпуности је извршен – међународна терористичка организација Исламска држава престала је да постоји у Сирији, а ниједан њен припадник није успео да уђе на територију Русије“, предочио је генерал Шојгу у свом ауторском тексту.

Према његовим речима ИД је „потпуно уништена“ и могло би се са сигурношћу рећи да је тиме „међународно терористичко подземље суштински урушено“, пренео је ТАС.

Шојгу је констатовао да је захваљујући ефикасним акцијама руских оружаних снага у Сирији „ефикасно онемогућено да ова терористичка група настави своје активности и у суседним подручјима“.

Крајем децембра 2014. године Врховни суд Русије прогласио је ИД тегрористичком организацијом и забранио њено деловање на територији Руске Федерације.

 

 

 

 

Извор: Тањуг