Србија

ШОК НА ГРАНИЧНОМ ПРЕЛАЗУ: Цариници зауставили камион са гумама, а након претреса су занемели

Фото: јутјуб

Сви откривени мигранти предати су полицији у даљу надлежност

Цариници су 14. и 15. септембра 2020. године на граничним прелазима Хоргош, Шид и Батровци, спречили покушаје 10 миграната да илегално пређу границу скривени у товарима маслина, чарапа, али и нових тракторских гума.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Захваљујући мобилним скенерима које поседује царинска служба могуће је за свега пар минута видети све детаље унутрашњости товара великих теретних возила, па је на тај начин откривена и група од шесторо миграната која се скривала у товару нових тракторских гума.

Ова група је откривена када је око поднева 15. септембра за детаљан преглед на скенеру издвојен камион северномакедонских таблица којим је из Турске ка Чешкој транспортован товар нових гума.

Анализом добијене слике, цариници су уочили контуре људских силуета у товару који је био уредно пријављен.

Два слична случаја догодила су се и на граничном прелазу Шид у раним јутарњим часовима, када су на сугестију возача цариници одлучили да отворе приколице два камиона којима су из Србије ка Италији транспортовани товари женских чарапа.

Наиме, возачи су службеницима рекли да су правили паузу у близини прелаза, а да су након паузе обилазили камионе ради провере и тада зачули људске гласове који су допирали из товара.

Да су њихове сумње оправдане, показало се након што су у оба товара откривена по двојица миграната из Авганистана.

Претходног дана, 14. септембра 2020. године, на излазу прелаза Батровци забележен је и покушај четворице миграната да до ЕУ дођу скривени у товару маслина.

Случај је откривен када су цариници на детаљан преглед скенером упутили камион северномакедонских регистарских ознака који је превозио 24 тоне маслина из Грчке ка Холандији.

Слика са скенера убрзо је открила да се у товару налази бурад испуњена маслинама, али и неколико “слепих путника”.

Сви откривени мигранти предати су полицији у даљу надлежност, док су камиони по завршеној контроли наставили пут.

Извор: Информер/Објектив